Rize'nin Güneysu ilçesindeki bir cami inşaatında çalışan 3 işçi, yoğun kar yağışından dolayı bulundukları bölgede mahsur kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Güneysu ilçesindeki Kıbledağı Kent Ormanı'nın içinde bulunan Kıble Dağı Camii'nin inşaatında çalışan Adil Özdemir, Abdurrahman Tepegöz, Aytuğ Karayurt isimli işçiler, iki gündür etkili olan kar yağışından dolayı bölgede mahsur kaldı.

Mahsur kalan işçiler, 112 aracılığıyla yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine yetkililer harekete geçti. Valilik bünyesindeki kriz masası, durumu değerlendirdikten sonra olay yerine İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı paletli araç ile Rize Arama Kurtarma ekibinde görevli iki dağcı ve Ulusal Medikal Kurtarma ekibinde görevli iki sağlıkçıyı görevlendirdi. Ekipler, Güneysu Kaymakamlığı ile irtibata geçerek Ortaköy Muhtarı Osman Azaklı'nın önderliğinde olay yerine hareket etti. Ekipler, mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için belli bir noktaya kadar kar paletli ambulans ile gitti. Daha sonra yollarına yürüyerek devam eden ekipler, kar kalınlığının ilerleyen mesafelerde artmasından dolayı geri döndü. Bunun üzerine olay İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe vasıtasıyla kriz masasına bildirildi. Havanın kararmasından dolayı mahsur kalan vatandaşların yarın helikopter ile bulundukları alandan alınacağı öğrenildi.

Köy muhtarı Osman Azaklı, 'Kıbledağı Camii inşaatında çalışan üç arkadaşımız iki gündür yağan yoğun kar nedeniyle mahsur kaldılar. Kar ilk yağdığı zaman biz onlara ulaştık ve merkeze inmelerini istedik. Ama işlerini bitirmek istediklerinden dolayı orada kalmak istediler.' dedi.

Kurtarma faaliyeti hakkında bilgi veren Azaklı, 'Kurtarma faaliyeti için Rize'den gelen ekiplerimizle beraber tahminen 3 buçuk kilometre mesafe aldık. Fakat işçilere ulaşabilmek için altı kilometrelik bir mesafemiz var. Mahsur kalan vatandaşlara karadan uluşmak için tüm imkanlar seferber oldu. Fakat karın çok olmasından dolayı arkadaşlarımıza karadan ulaşma şansımız olmadığına karar verdik. Vatandaşlarımıza helikopterle ulaşma imkanın olabileceğini de yetkililerimizle paylaştık. Elektrik olmadığından telefonlarını sürekli açık tutmuyorlar. Arada bir iletişim kurabiliyoruz. Yakacak sıkıntısı olmadıklarını biliyoruz. Fakat gıdaları bitmek üzere olduklarını söylediler' diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ