TGB İl Başkanı yaptığı yazılı açıklamada Ünivrsitede konuşmacı olarak çağrılan Şevki Yılmaz”in geçmişte ki kimliğine bakılmadığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde RTEÜ”nin davetlesi olarak Üniversitede konferans veren ve hakaretlerine devam eden Şevki Yılmaz”a bir tepki de TGB den geldi.

TGB İl Başkanı Mustafa Demirel “Okulumuzda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir panelde 28 Şubat mağduru sıfatıyla konuşmacı olarak katılan zatın kullandığı ifadeler kanımızı dondurmakla kalmamış ve hepimizi derinden yaralamıştır. Kemalist devrimin ilkelerine karşı çıkmak milli kurtuluş savaşı verdiğimiz yıllarda İngilizlerle işbirliği yapanların mahareti olabilir. Rize’de Belediye başkanlığı hatta milletvekilliği yapmış olan bir zatın Rize’den bir haber olduğu ortadadır bu zatın kullandığı ifadelere biz zırva tehvil götürmez diyoruz oynatılan kuklaya değil onu üniversitelerde konuşturanları sorguluyoruz sayın rektör Türk milliyetçilerine hakaret edilirken ordumuza hakaret edilirken hiç utanmadınız mı? Sayın belediye başkanı! O utanç tablosunda poz verirken ipsiz receplerin memleketinde belediye başkanı olduğunuzu zerre kadar dahi olsa anımsamadınız mı? Okulumuz bu tip vakaların adeta merkezi haline gelmektedir ve bu sizin için utanç vesilesi olmalıdır” dedi.

Demirel “Üniversiteler; bilimin, sanatın, kültürün ve aydınlanmanın merkezleridir.Buralarda gericilik tohumları ekmeye çalışmak bir Türk mucizesi olan Cumhuriyet devrimine ve onun kazanımlarına yapılmış en büyük hakarettir” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ