Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun Kurban Bayramı süresince Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sistemi ile soğuk havanın etkisinde kalacağını bildirdi.

BÖLGE BÖLGE DURUM

Marmara bölgesi bugün daha da soğudu, İstanbul-Sakarya-Bursa arasında yükseklerde sulu kar görülecek. Edirne’de yağış yok ama, Kırklareli ve Tekirdağ’a ara ara kar yağıyor. Bilecikte’de bir ara kar bekleniyor. Arife günü de bölgede hava kapalı olacak, bayram genelinde ise parçalı bulutlu, sisli ve daha ılık bir hava bekleniyor. Bugün Edirne 2, Çanakkale 6, Kocaeli 4 derece.

İç Anadolu bölgesinde hava soğuk, önemli bir yağış da olmadığından, ayaz, kuvvetli buzlanma ve sis oluşuyor, sürücüler dikkatli olmalı. Sadece Sivas çevrelerinde hafif kar var, önümüzdeki günlerde de hava koşulları fazla değişmeyecek, Bugün Konya 1, Eskişehir 2, Sivas 0 dereceye iniyor.

Ege’de önümüzdeki günler genelde parçalı bulutlu ve soğuk geçecek. Ege denizinde üç gün poyraz kuvvetli esecek. Afyon- Kütahya çevrelerinde buzlanma ve sis oluşuyor, sürücüler dikktali seyretmeli. bayramın ikinci günü hava ısınacak. Denizli 8, Muğla 9, Kütahya 2 derece

Akdeniz bölgesi çarşamba ve perşembe günü soğuyor, sıcaklık Antalya’da 12 dereceye inecek, iç kesimlerde ayaz oluşacak. Gökyüzü ise 5 gün boyunca genelde az bulutlu olacak.

Güneydoğu’da önemli bir yağış yok, çarşamba ve cumartesi günleri arasında hava çok soğuk olacak ve don oluşabilir. Gaziantep 6 derece.

Doğu Anadolu’da bugün Erzurum-Kars-Van arasında kar var. Çarşamba günü ise kar Hakkari çevresinde devam edecek. Bölgede bayramda hava daha açık olacağından, kuvvetli don ve buzlanma oluşacak. Erzurum -5, Malatya 1, Van 2 derece.

Karadeniz: Bugünlerde en fazla Doğu Karadeniz’de yağış görülüyor. Bolu’da hafif kar var. Samsun-Rize arasında ise hava hızla soğuyor, bu nedenle yükseklerde yoğun kar, sahil kesiminde ise sulu kar bekleniyor. Bayramın ilk günü yağış sadece kıyılarda ve çok hafif olacak, yağış ile bareber buzlanma ve sis de bekleniyor. Trabzon 6, Samsun 5, Bolu 0 derece.

 

Editör: HABER MERKEZİ