Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğüne atandığını kamuoyunun sitemizden öğrendiği Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır Çayhaber’e özel açıklamalarda bulundu.

Sayın Müdürüm öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun… Çayeli’nde doğdunuz, Çayeli’nde okudunuz ve öğretmenlik yaptınız yıllar sonra Milli Eğitim Müdürü olarak Çayeli’nde siniz, Planlarınızdan ve mevcut durumdan biraz bahseder misiniz?

Teşekkür ederim bende size başarılar dilerim… Çayeli eğitimde öncü ilçe seçildi. Öncü ilçe olmamız dolayısı ile bu seneki ağırlığımız okul öncesi eğitme veriyoruz. Bizim projelerimiz 2007 – 2008 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitimde % 90 gibi bir rakama ulaşmak olacaktır. En azından Sayın Valimizin hedef gösterdiği % 80 hedefine ulaşmak istiyoruz. Çayeli’nde şuanda iki tane anaokulumuz var, bir tane kız sanatları uygulama anasınıfımız var, artı her okulumuzda anasınıfı var, bu anasınıflarında 2003–2004 doğumlularını aştığımız için dolayısı ile şuanda anaokulu bakımından fazla bir sıkıntı yok ama her hangi bir sıkıntı yaşarsak eğer, çok kısa bir sürede aşarız; çünkü ek bina bulma şansına sahibiz.Çayeli’ne okul olarak şu anda bir ilköğretim birde düz liseye ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim.

En önemli hedeflerimizden bir tanesi de okullarımız bünyesinde açılacak olan yetiştirme ve hafta sonu kurslarına öğrencilerin rağbet göstermesini sağlayıp en verimli şekilde yürütmek istiyoruz. Bu yıl yapılacak olan SBS, OKS ve ÖSS sınavlarındaki ilçemizin il genelindeki ortalamasını yükseltmek olacaktır.

Yine bir diğer hedefimiz okullarımızın birini ya da birkaçında en azından il düzeyinde her hangi bir alanda derece yapmak, bunlar futbol basketbol folklor gibi her hangi bir alanda olabilir. Diğer bir hedefimizde orta vadede Türkiye çapında uzan vadede uluslararası alanda başarıyı yakalamak olacaktır. Ayrıca okullarımızı eğitim teknolojileri bakımından en üst seviyeye çıkarmak yani öğretmenlerin kullandığı materyaller araç ve gereç bakımından sınıflardaki akıllı tahtadan tutun kullanılacak araç gerece kadar üst düzeye çıkarılacaktır.

Yine toplam kalite yönetimi gibi bazı projeler il çapında en azından bir kurumumuzun derece yapmasını sağlamak ve eğitim alanında öncü ilçe Çayeli’ne yakışır bir başarı elde etmek ve bu başarıyı elde ederken çok çalışmak, gayretli olmak, geceli gündüzlü çalışmak ve bununla beraber kurumsal bir kimlik kazanmak kurumlarımızı belirli bir sıralamaya oturtmak olacaktır.

Editör: HABER MERKEZİ