Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, ''CHP'nin, Deniz Baykal'ın tapulu malı olmadığını'' ifade ederek, ''Tapulamış orayı... Yok böyle yağma. Böyle gelmiş, böyle gitmez'' dedi.

Sarıgül, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) kendisini partiden kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etme kararını değerlendirdi.

BAYKAL'IN TEK GÜNDEMİ

Sarıgül, halkın gündeminin geçim sıkıntısı ve işsizlik, siyasetin gündeminin ise sivil anayasa olduğunu ifade ederek, ''Baykal'ın da bir tek gündemi var, Mustafa Sarıgül'ü nasıl yok edebilirim'' diye konuştu.

Sarıgül, ''CHP'yi anayasal kurumların arkasına sığınan, onları kalkan olarak kullanan, ulusal değerleri koltuk hesaplarına feda eden bir parti olarak görmek istemediklerini'' ifade etti.

''PARTİMİZ VAR''

Sarıgül, bir gazetecinin, ''Yeni bir parti kurma düşünceniz var mı?'' sorusu üzerine, yapılacak ilk genel seçimde iktidar olma mücadelesi verdiklerini, formatlarının belli olduğunu ve bir partilerinin bulunduğunu söyledi. Partinin ''hukuksuzluk, antidemokratik uygulamalar, faşist bir yönetimin işgali altında'' olduğunu iddia eden Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

YOK BÖYLE YAĞMA

 ''Bu işgal sona erecek, bitecek. CHP ile halkın arasındaki yapay duvarlar kalkacak. CHP, Sayın Baykal'ın tapulu malı değil. Tapulamış orayı... 'Benim işgalimde, başkası buraya giremez.' Yok böyle yağma... Böyle gelmiş, böyle gitmez. Baykal gidecek, yapılacak ilk genel seçimde Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarının yürütmüş olduğu hareket mutlaka iktidar olacaktır. Ben buna inanıyorum ve bunu görüyorum. Sayın Baykal, CHP'nin koltuğu senin yan gelip yatma yerin değildir. Sen uzun yıllardan beri genel başkansın.''

14 İLÇE BAŞKALDIRDI

Sarıgül, İstanbul'da geçen hafta 14 ilçenin ''Sayın Baykal seninle olmuyor'' dedikleri için görevden alındığını savunarak, ''Baykal, kendi koltuğunu korumak için kendi evlatlarını yemeye başladı. Antidemokratik yollarla, parti içi delege oyunlarıyla sayın Baykal kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Sayın Baykal, kendi seçtiği delegelerle uzun yıllardan beri genel başkan oluyor, ama halkın oyuyla bir türlü başbakan olamıyor, sorun da burada'' dedi.

internethaber

Editör: HABER MERKEZİ