Çayelispor Kulübü olağanüstü kongresi bugün gerçekleşti. Kongre salonunda yeterli katılımın olmadığı için kongre ikinci oturuma erteledi.

Geçtiğimiz ay alınan olağanüstü kongre kararının ardından Çayelispor yönetimi bugün Cem Ketenci Sporcu Tesislerinde toplandı. Kongre, yeterli çoğunluklu sağlatılmadığı için bir haftaya sonraki ikinci oturuma uzadı.

Kongre salonunda beş kişinin olduğuna sitem eden Çayelispor Başkanı Tarık Yelkenci Çay Haber muhabiri Kubilay Ateş’e yaptığı açıklamada, ‘’Çayelisporu bırakın istifanızı verin ve defolun gidin dediler. Hani nerede bu millet !’’ ifadelerini kullandı.

Yelkenci sözlerine şu şekilde devam etti.

‘’Çayelispor Kulübünü yönetemediğimizi iddia eden birçok kesim bizim istifamızı istedi. Siz bu takımı yönetemiyorsunuz, Çayelispor’u daha iyi yerlerde görmek istiyoruz dediler. Çayelispor’un biran önce bizden kurtulması lazımmış. Bu şekilde beyanlar verdiler. Çayelispor’u bırakın istifanızı verin ve defolun gidin dediler. Bizde istifamızı verip de takımımızın bir boşluğa düşmemesi için olağanüstü kongre kararı aldık. Kararı bir ay önceden almamıza rağmen ne yazık ki bugün kongre salonunda ne bir kongre üyesi ne bir başkan adayı nede bir liste var. Bu olay Çayelispor açısından üzücü bir durum.

Gönül isterdi ki bizi kongre kararına iten kesimler burada listeleriyle beraber gelip Çayelispor’u şeffaf bir şekilde bizden teslim alsaydılar.’’

Yönetimin başına geçtiklerinde kulübün birçok sıkıntısını çözme yoluna gittiklerini ve sportif başarıyı yakalanmasa da kurumlaşmak adına önemli adımlar attıklarını ifade eden Yelkenci, ‘’Biz Çayelispor’u aldığımızda ciddi sıkıntılarımız vardı ve geçen sene bu sıkıntıları çözme yoluna giderek sıkıntıları çözdük. Kulübü geçen sezon bittiğinde tamamen borçsuz bir şekilde olduğunu beyan ettik.  Bu sene de futbolcuların ve teknik heyetle anlaşılan paraların yüzde 70’ini Çayelispor Kulübü ödemiş bulunmaktadır.’’ dedi.

Yelkenci sözlerine şu şekilde devam etti

Peki nerede bu Çayelispor sevdalıları? Bugün kongre kararı alınmış ve kongreye tek gelen adam eski başkanlarımızdan Mehmet Yazıcı ağabeyimiz. Benim için gerçek Çayelispor sevdalısı Mehmet ağabeyimizdir.

 ‘’Bu saatten sonra kimse ben Çayelispor sevdalısıyım demesin.’’

Başkan Yelkenci Çayeli halkının bu işi sezon sonuna kadar getirmelerine müsaade etmediklerini söyledi.

Yelkenci sözlerine şu şekilde devam etti.

‘’Eleştirmeye sıra gelince Çayeli halkından daha iyi eleştiren yok bizi. Biz 16 kişilik yönetim olarak elimizi taşın altına koyduk ve takımımızı kurmaya çalıştık. Amatörlüğümüzden kaynaklanan belirli yanlışlarımız olmuştur. Biz bu işi iyi bir şekilde yönetmeye, sezon sonuna kadar devam ettirmeye kararlıydık. Çayeli halkı bu işi sezon sonuna kadar getirmemize müsaade etmedi. Her fırsatta başkan istifa mesajları aldım. Kimse bu saatten sonra ben Çayelispor sevdalısıyım demesin. Gerekli çoğunluk sağlanamadığı için bir hafta daha görevimizin başındayız. Bu süre içerisinde kimse Çayelispor’u ve yönetimini eleştiremez. Burası er meydanı eleştirecek olan adam gelip bizi kongrede eleştirecek. Başkan istifa diye bağıran taraftar ve o taraftarları yönlendiren kesimler, adamlar nerede?  Bu işe vakit harcıyorum emek harcıyorum. Takım kötü gidebilir. Bunu bizde görüyoruz. Olmadı, tutmadı. Olmadı diye bütün günah keçisi biz miyiz? Bütün kabahat bu yönetimin mi? Millet Çayelispor’un kongresine neden gelmiyor biliyor musunuz? Cebimden bir kuruş para çıkar belki kazayla bende Çayelispor yönetiminde bulunurum diye o millet burada değil ama biz yine buradayız. İkinci turda temennimiz onların burada olmalarıdır. Çayelispor bir hafta sonra liste gelmezse divana kalacak. Takım belki de kapanacak.  Bizi bu hale getirenler, Çayeli’nde Çayelispor sevdalısıyım diye yalandan dolaşan adamlar gelsinler buyursunlar bu takımı alsınlar.’’

Başkan Yelkenci açıklamalarının sonuna ‘’Bugün türbinde rakip takım gol atınca yüzleri gülen, Çayelispor gol atınca alkışlamayan adamlar var. Çayelinde kısmı kesimler muhalif gurup bizim başarısız olmamız için elinden gelen her şeyi yaptı. Konuşmaya sıra gelince başkan yapamadın diyenler, gelsinler takımı alsınlar. Şahsım adına Çayeliporun bundan sonraki oluşumda bulunmayacağım.’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan kongrede yeterli kişi sayısı bulunmadığı için, kongre 16 Aralık 2017 tarihinde saat 14.00’da Cem Ketenci Spor Tesislerinden gerçekleşecek.

Editör: HABER MERKEZİ