Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır geride bıraktığımız 2007 yılını değerlendirerek, 2008 yılı ile ilgili hedeflerinden bahsetti.

Milli Eğitim Müdürlüğünün Çayeli’nde 2007 yılı değerlendirmesini yapan Çayeli Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, “İlçedeki öğrenci durumundan bahsederken, okul öncesi öğrenim gören 731 öğrenci, ilköğretimde 5758 öğrenci, Liselerde 1884 öğrenci, toplamda ise 8353 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Bunun yanı sıra, ilk ve ortaöğretim bazında 1726 öğrencimiz hafta sonu yetiştirme kurslarımızdan faydalanmaktadır. İlçemizde kapalı olan 78 yerden 105 araçla 1578 öğrencimizi taşımalı sistemle taşımaktayız. İlçemizde yatılı olarak hizmet veren okullarımızdan YİBO’ da 330 öğrenci bulunmakta ve bu öğrencilerin hepsi yatılı olarak öğrenim görmektedir. Kaptanpaşa İlköğretim okulunda ise 148 öğrenciden 56 sı yatılı olarak öğrenim görmektedir. İlçemizde 190 tane değişik branşlarda kurs açılmış olup, 1900 kursiyer ve 124 usta öğretici eğitim vermektedir. Bunun yanı sıra Açıköğretim Lisesinde okuyan 388 öğrenciye eğitim hizmeti verilmekte olup, bu sene ilk kez Çayeli’nde sınav hizmetleri verilmeye başlanmıştır. İlçemizde 4B kapsamında yani kadrolu 445 öğretmenimiz bulunurken, 39 tane de ücretli öğretmenimiz bulunmaktadır.

2007 yılında il genelinde, ilçeler arası satranç dalında liseler bazında iki birincilik, küçükler bazında iki tane ikincilik ve birde dördüncülük elde ettik.2008 yılında daha çok başarıyı hedeflemekteyiz.

Çayeli’nde inşaatına başladığımız 3 okul ve onarıma aldığımız 6 okul olmak üzere toplam 9 okulumuz bulunmaktadır. Bunlardan rahmetli A.Hamdi İshakoğlu Anadolu Lisesi inşaatı devam etmekte ve 2008–2009 eğitim öğretim yılında faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca bu okulu ve Çayeli’ne birçok alanda yardımları bulunan A.Hamdi İshakoğlu amcamızı rahmetle anıyorum. Yine inşaatı devam eden Halk Eğitim Merkezi binası gelecek yıl yeni binasında hizmet verecek duruma gelecektir. İnşaatına devam edilen diğer bir okulumuzda Yamaç Köyü İlköğretim Okulu ikinci yarıyılda yetiştirilecek olup, Türkiye’de 100 tane bulunan ve Rize’de ikincisi yapılan 8 derslik çelik çerçeveli taşınabilir olan bir okul kazandırılacak. Burada eğitim gören öğrencilerimizi okulları bakımda olduğundan taşımalı sistemle taşıması için araç tahsis eden Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır beye teşekkür ediyorum. Ayrıca ihaleleri yapılmış olup onarımlarına başlayacağımız Yamantürk İlköğretim Okulu, Aşıklar ilköğretim okulu, Hasan Yılmaz ilköğretim okulu, Kaptanpaşa ilköğretim okulu, Büyükköy ilköğretim okulu ve yatılı okulumuz YİBO’nun onarımı ile ilgili ihaleleri yapılmış olup onarımlarına başlanacak durumdalar.

Okullarımızın bir takım çalışmaları yapmaktayız, bunlardan Barbaros Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nin hazırladığı projelerin kabul edilmesi ile AB hibe fonlarından alınan yardımlarla Çayeli’nde mesleki alanda eğitimler verilecek. Bunun yanı sıra ‘Eğitim Danışmanlığı’ Eğitim Fakültesinde öğrenim gören öğrenciler tarafından öğrencilerimize velilik yapmaktalar. Bu uygulamamız öğrenci velileri tarafından desteklenme ve 2008 yılında devam etmekteyiz. Ayrıca bu sene Kaymakamlığımızın katkıları ile 25 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında Çayeli Hizmetiçi Eğim Merkezinde düzenleyeceğimiz ve 7 Prof. 4 Yrd. Doç. ve 6 araştırma görevlisinin bulunduğu TÜBİTAK destekli ‘Proje Hazırlama’ kurslarımız düzenlenecek olup, personelimizin proje geliştirmede alanında yeteneklere sahip olmasını hedeflemekteyiz. ‘Kurum memnuniyeti anketi’ düzenleyerek kurumumuz hakkında insanlarımızın düşüncelerini almayı hedefliyoruz. ‘Yaşam Boyu Eğitim’ adı altında başlattığımız projemizde 28 kıraathane’ye panolar yaparak okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyoruz.

İlçemizde 2007 yılında 8 adet seminer düzenlenmiş olup bu sayı 2008 yılında daha fazla sayıya çıkarılmak hedeflenmektedir. Ayrıca yeni uygulamaya geçen SBS ( Seviye Belirleme Sınavı ) hakkında öğrencilerimizi ve velilerimiz bilinçlendirmek için okullarımızda seminerler düzenlemekteyiz.

Oklulardaki şiddeti önlemek amacı ile her okula bir polis sistemi kapsamında okullarımız bir polise zimmetleşmiştir. Buradaki amaç bize evlatlarını emanet eden velilerin çocuklarını onların bulunduğu alanlarda asayişlerini sağlamaktır. Son olarak sizin aracılığınızla şunu ifade etmek istiyorum, velilerimizin gelecek neslin emanetçisi olacak öğrencilerimizle daha çok ilgilenmelerini temenni ediyorum” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ