MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuşma yaptı.
 
Konuşmasında ağırlıklı olarak Kobani eylemlerini değerlendiren Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
 
'Saldırıları şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Türkiye’nin sahipsiz olduğunu kimse düşünmesin. Kobani için timsah gözyaşı dökenler milli servete ihanet etmiştir. Bayrak namustur, şereftir, onurdur. Artık Türkiye kazanmalıdır, Türk bayrağı inmemek üzere dalgalanmalıdır.
 
'YUNAN İŞGALİNDEN NE FARKI VAR?'

Söyler misiniz bana 'Kobani düşerse Ankara düşer' diyenlerin Yunan işgal kuvvetlerinden ne farkı vardır? Kandil'deki terör şeflerinden emir alanlarla aynı çatıyı paylaşmak, aynı koridorlardan geçmek bizim için başlı başına zuldür.
 
'KOBANİ'Yİ KURTARDI MI?'

IŞİD protestosunda terör yöntemleri kullanılmıştır. Zulümden şikayet edenler zulüm yapmıştır. Kobani için ağlayanlar ölüm saçmıştır. Asıl meselesi Kobani değil, Türkiye’nin düşürülmesidir. Silahlı militanlar devreye girmiştir. Polisi şehit etmek Kobani’yi kurtarmış mıdır? Türkiye’nin baştan aşağı yıkılması Kobani’ye katkı sağladı mı?
 
'SIKIYORSA IŞİD'İN KARŞISINA ÇIKIN'

Türkiye'de terör estirenlere ve bunları destekleyen odaklara sesleniyorum; kendinize güveniyorsanız, sıkıysa, yüreğiniz yetiyorsa, IŞİD'in karşısına çıkın da görelim. İstanbul'da bağırmak kolaydır, Diyarbakır'da masumlara korku salmak maliyetsizdir. Sözde çözüm sürecinin puslu ortamında 'her yer Kobani her yer direniş' demek basittir. Kobani’deki terörist sizi bekliyor, ne korkuyorsunuz?
 
'YARDIM KORİDORU VATANA İHANETTİR'

Bingöl'de polise pusu kurduran, kurulmasına seyirci kalan, emzikli bebekleri kurşuna dizen, dağlarda fitne kazanı kaynatan, sokakları savaş alanına çeviren hainler, insanlık düşmanları size söylüyorum; Kobani'de IŞİD terörü sizi bekliyor. Ne duruyorsunuz, ne korkuyorsunuz IŞİD Kobani'de vuruyor, siz Türkiye'den selamlıyorsunuz.

Editör: HABER MERKEZİ