Çamlıhemşin Kaymakamlığı,  Çamlıhemşin Belediyesi, Türkiye Kayak Federasyonu ve ÇADOSK ortaklığında 27 - 28 Ocak 2018 tarihlerinde 11.’si düzenlenecek olan etkinliklerde alınan gerekli tedbirler hakkında şenliğe katılacak olan vatandaşları bilgilendirme amacıyla Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Yapılan açıklamada, festival amacıyla gelecek olan misafirlerin en güzel şekilde ağırlanması ve yapılacak organizasyonun istenilen hedeflere ulaşması için alınan kararlar bildirildi.

İşte festival heyetinin alığı kurallar:

1) Yol ve hava koşullarına göre güvenlik güçlerimizin belirleyeceği alanın sonrasına; trafik akışı ve festival alanında insanların güvenliği amacı ile belirlenen görevli araçlar dışında hiçbir aracın geçişine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Hava ve yol şartları durumuna göre araçların zincirsiz halde ilçe merkezindeki denetim noktasından itibaren geçişine izin verilmeyecektir.

2) Güvenlik güçlerimizin belirlediği alandan sonra misafirlerimiz araçlarını belirlenen alana park edip festival alanına servis araçları ile ulaşmaları sağlanacaktır.

3) Kaymakamlık tarafından oluşturulan komisyon mahareti ile festival öncesi ve festival esnasında Ayder’de bulunan tüm işletmeler, fiyat, hizmet ve tüm ticari faaliyetleri konusunda denetlenecek, tüm işletmeler; camlarında ve ürünlerinde, menülerinde fiyat yazmaları ve bu şekilde misafirlerimize hizmet etmeleri sağlanacaktır.

4) Gelen misafirlerimizin kendi istedikleri gibi serbest kayak etkinliği; misafirlerimizin can ve mal güveliği amacı ile yine komitemizce belirlenecek olan alanın dışında yapılmayacaktır.

5) Festival alanında yiyecek içecek dâhil olmak üzere her hangi bir mal, eşya vb. malzeme için seyyar satış işlemine izin verilmeyecektir.

Öte yandan yapılan açıklamada ‘’Gelen misafirlerimizin festivalin güzel ve istenilen şekilde yapılabilmesi için, güvenlik güçlerimiz trafik ekiplerimiz ve görevlilerimizin öneri ve ikazlarına uygun davranmalarını önemle rica ediyor, gelen misafirlerimize şimdiden hoş geldiniz diyor, festivalin herkes için hayırlı ve güzel geçmesini temenni ediyoruz.’’ denildi.

Editör: HABER MERKEZİ