'Avrupa Yakası'nın 'Laz Dursun'u Ömür Arpacı'nın hayran kitlesi çığ gibi büyüyor. Kendisi de aslen Trabzonlu olan oyuncu, Karadenizli karakterleri canlandırmaktan sıkılmış: Bizim piyasada saçma bir durum var. Oyunculuğa çaycı rolüyle başlarsın, böyle devam eder.. 

 
Her sezon başında, 'Bitecek, artık tutmaz' denen ama Gülse Birsel'in yaptığı müthiş manevralarla yine en çok izlenen, en çok konuşulan dizi olmayı başaran 'Avrupa Yakası' pek çok genç yeteneğin de keşfedilmesini sağladı. Onlardan biri de, 'Laz Dursun' tiplemesiyle ekrana gelen Ömür Arpacı... Performansıyla Ata Demirer, Engin Günaydın, Binnur Kaya gibi ustaların arasından sıyrılan Arpacı, kendine kısa zamanda geniş bir hayran kitlesi oluşturdu. 'Avrupa Yakası' fanatikleri ona bayılıyor. Özellikle Karadenizliler, internetteki forumlarda Arpacı'yı yere göğe sığdıramıyor. 26 yaşındaki oyuncu da 'Avrupa Yakası'nda rol almaktan çok mutlu... Halis muhlis Trabzon'lu olan Arpacı, 'Avrupa Yakası'ndan önce de Karadenizli rolleri için pek çok teklif aldım. Ama kendimi tekrar etmek istemediğim için kabul etmemiştim. Ama 'Avrupa Yakası'nın yeri ayrı, çok prestijli bir iş. Hiç tereddüt etmeden kabul ettim' diyor... 

* 'Avrupa Yakası'nda kısa sürede parladınız. Özellikle Karadeniz şivenize herkes bayılıyor. Nerelisiniz? 
Doğma büyüme Trabzon Akçaabat'lıyım. 17 yıl yaşadım Trabzon'da... Ailem hala orada... Yakın çevremde Karadeniz şivesiyle konuşan insan çoktu. Babaannem mesela... Eh, ister istemez insanda kulak dolgunluğu oluyor. O şiveyi kullanmak zorlandığım bir şey değil. 

MUHASEBE MEZUNUYUM 
 
* İstanbul'a yolunuz nasıl düştü? 
İstanbul'a konservatuvar için geldim. Müjdat Gezen Sanat Merkezi, 2004 mezunuyum. Orası bitti, şimdi de Kültür Üniversitesi'nde Sinema-TV okuyorum. Yönetmenlik bölümündeyim. Trabzon'da fazla konservatuvar yok. Tiyatro da sadece amatör olarak yapılabiliyor. Profesyonel olmak için konservatuvarı olan büyük bir şehre gitmek lazım. Ben de İstanbul'u tercih ettim. 

* Tiyatroya merakınız küçük yaşlarda mı başladı? 
İlkokuldan bu yana merakım vardı tiyatroya ama lisede canlandı diyebilirim. Liselerarası bir tiyatro oluşumunda, bir oyunda oynamıştım. Trabzon'da amatör bir grupla çalıştım. Devlet Tiyatrosu'ndan bir oyuncu arkadaşımdan yetenek sınavı için dersler aldım. Kendimi hazır hissedince de, İstanbul'da şansımı denemeye karar verdim. Gelip, bazı okulların sınavlarına girdim. 

* Anne-babalar çocuklarının tiyatrocu, sanatçı olmasına pek de sıcak bakmazlar. Doktor, mühendis olsun isterler ya... Sizinkiler ne tepki verdi? 
Babam başlarda karşı çıktı tabii. Ama sonradan, benim bu işi ne kadar çok sevdiğimi görünce o da bana destek oldu. 

* Ailenizde başka tiyatrocu var mı? 
Hayır, yok. Annem ev hanımı, babam serbest meslekle uğraşıyor. Trabzon'da sanayi sitesinde, oto-cam işi yapan bir dükkanımız var. 

* Başka kardeşiniz var mı? 
Ablam var. Evli, iki de yeğenim var. 

* Şimdiye kadar hangi yapımlarda rol aldınız? 
Birçok reklam filminde oynadım. Dizi serüvenim ise 'Çiçek Taksi' ile başladı. 'Kadın İsterse', 'Kurtlar Vadisi', 'Fırtına', 'Servet Avcısı' ile devam etti. Uzun metrajlı filmlerim var. 2004 yapımı 'Hırsız Var' filminde oynadım. Sinan Çetin'le 'Jenny Go Home' filminde de oynadım ama vizyona girmedi. Onun dışında 'Çıngıraklı Top' diye bir filmde rol aldım. Yakında vizyona girecek. Ama bu arkasında durduğum, savunduğum bir iş değil açıkçası. Kandırıldığımı düşünüyorum açıkçası... 

* Kandırıldınız mı? 
Evet, bence öyle. Vaat edilenler yapılmadı, istendiği gibi çekilmedi film. Fazla da bir şey söylemek istemiyorum. 

* Hep Laz tiplemeleriyle göz önünde olmak sizi rahatsız etmiyor mu? 
Bizim piyasada şöyle bir saçmalık var. Mesela oyunculuk hayatınıza çaycılıkla başlarsınız, sonrası çaycı olarak devam eder. 'Fırtına' dizisi de, Karadeniz'in bir köyünde geçiyordu. Ama ben orada şiveli konuşmuyordum. Daha sonra bu tarz roller çok teklif edildi ama kendimi tekrarlamamak adına kabul etmedim. 

* 'Avrupa Yakası'ndaki 'Laz Dursun' rolünü kabul etme nedeniniz nedir peki? 
'Avrupa Yakası' bir prestij işi, herkesin ciddiyetle baktığı bir iş... 'Avrupa Yakası'na o açıdan bakmadım. Aslında sürekli Laz rollerinde oynamıyorum. Yaz aylarında 'Servet Avcısı' dizisinde oynadım. Oradaki rolüm çok farklıydı. 

* 'Avrupa Yakası'na girişiniz nasıl oldu? 
Geçen sezon konuk oyuncu olarak katılmıştım. Sonrasında görüşmeye çağırdılar, başırılı bulduklarını söylediler. Böylece 'Avrupa Yakası'nın daimi oyuncusu oldum. 

* Dizi setinde en iyi kiminle anlaşıyorsunuz? 
Herkesle çok iyi anlaşıyorum. 

* Çok politik oldu bu cevap ama.. 
Gerçekten öyle... Kimseyle bir problemim yok. Zaten olamaz da. Orada işimizi yapıyoruz. Başka polemiklere girmeye de gerek yok. 

* Peki, 'Avrupa Yakası'nın kadrosundan, set dışında görüştüğünüz kimse yok mu? Ne bileyim eğlenmeye gidersiniz, yemeğe çıkarsınız... 
Var tabii... Engin Günaydın, Binnur Abla (Kaya), Sarp Apak... Görüşüyoruz arada. Bir yerlerde toplanıyoruz. Onlar bana gelir, ben onlara giderim. 

GÜLSE BİRSEL İNANILMAZ BİRİ 
 
* Dizideki tüm repliklerinizi Gülse Birsel mi yazıyor, yoksa siz kendinizden bir şeyler de katıyor musunuz? 
Arada doğaçlama yapıyoruz. Ama Gülse Birsel inanılmaz bir insan. Gerekli bütün doneleri senaryoda veriyor. Zaten doğaçlama söylediğiniz bir lafı da sonraki bölümlerde de görebiliyorsunuz. 

* Senaryoda hoşunuza gitmeyen bir şey gördüğünüzde, bunu Gülse Hanım'la konuşuyor musunuz? 
Kesinlikle... Fikirlerimizi rahatlıkla paylaşabiliyoruz. O konuda çok rahatım. 

* Normal hayatınızda esprili, komik bir insan mısınızdır? 
Evet, öyleyimdir. Şimdi böyle durduğuma bakmayın siz. Röportaj yapıyoruz diye ciddiyetimi takındım. (Gülüyor) 

LAF EBELERİYLE DEŞARJ OLUYORUM
 
*Avrupa Yakası'nın dışında TürkMax'taki 'Laf Ebeleri'nde de rol alıyorsunuz. Zor olmuyor mu iki işi birarada yürütmek? 
Geçen sezon başladı, hala da devam ediyoruz. Doğaçlama oynuyoruz, canlı yayınlanıyor. Keyif alarak çalıştığım bir iş... İki yıldır tiyatro yapmadığım için 'Laf Ebeleri' benim sahne özlemimi gidermemi sağlıyor. Orada 500-600 kişiye performans sergilemek, insanı deşarj ediyor.

* Ufukta yeni projeler de var mı? 
Önümüzdeki yaz, uzun metrajlı bir-iki film projesi var. Ama daha netleşmedi. Henüz anlaşma imzalamadım. O nedenle, şimdiden ayrıntı vermem doğru olmaz. 

SOKAKTA YÜRÜRKEN ARKAMDAN LAF ATIYORLAR
 
* 'Avrupa Yakası'ndaki replikleriniz herkesin dilinde... Sokakta nasıl tepkiler alıyorsunuz? 
Vallahi sokakta yürürken öyle beni çevirip de, abartılı bir şey söyledikleri yok. Ama abuk sabuk şeyler oluyor tabii... (Gülüyor)

* Abuk sabuk derken... 
Ne bileyim, dalga geçer gibi... Kullandığım replikleri söylüyorlar arkamdan. Laf atıyorlar mesela... Ama çok güzel tepkiler de alıyorum.

* Canınızı sıkıyor mu bunlar? 
Yok canım. Gülüp geçiyorum. O kadar canımı sıkacak bir şey değil yani.

* Peki kadın hayranlarınızın sayısında artış oldu mu? 
Hiç öyle bir şey hissetmedim. Bilmiyorum. Hiç öyle bir şeyden haberim yok. (Kahkahalar)

* Hep politik cevaplar veriyorsunuz. Kız arkadaşınızdan mı çekiniyorsunuz ? 
Şu anda kız arkadaşım yok. Ama her an her şey olabilir. Bekleyin. (Gülüyor) 

HUYU SUYU GÜZEL OLSUN YETER
 
* Johnny Depp hayranı olduğunuzu okumuştum. Nesini beğeniyorsunuz? 
Evet; beğendiğim, hayran olduğum bir isim. Oyunculuğunu, tarzını çok beğeniyorum.

* Bir de renkli gözlü, güzel saçlı kızlardan hoşlandığınızı okumuştum... 
Yok, ben öyle bir şey söylemedim. Ama bu şekilde yazılmış, öyle de kaldı maalesef...

* Peki 'Nasıl kızlardan hoşlanırsınız? ' diye bu kez de ben sorsam... 
Huyu suyu güzel olsun derim. Noktayı koyarım yani... (Gülüyor)

* Fazla zorlamayayım... 
Oh, ucuz atlattık. (sabah)
 
ensonhaber 
Editör: HABER MERKEZİ