Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkan ve Üyelerinden oluşan heyet, Suudi Arabistan’da düzenlenen turizm fuarı kapsamında bazı temaslarda bulundu.

Vali Ersin Yazıcı’nın başkanlık ettiği Türk Heyeti,  Suudi Arabistan’ın en önemli kentlerinden olan Mekke’de Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Mekke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Maher Saleh Jamal ’ın ağırladığı heyetin öncelikli gündemi iki ülke arasında artan yakınlığın turizm ve ticaret alanında da artırılması idi. Maher Saleh Jamal, Türkiye’yi çok iyi tanıdığını,  DOKA Heyetini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Jamal, iki ülke arasında hızla artan turizm hacminin yarattığı ivmenin ticari, kültürel ve ekonomik alanlara da yansıması gerektiği dile getirdi.

Mekke Ticaret ve Sanayi Odası iş adamları heyeti ile Mekke’de geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Ersin Yazıcı, “Yatırım imkânlarını yakından görebilmeleri için iş adamlarını Doğu Karadeniz Bölgesi’ne davet etti.”

Vali Yazıcı, kendilerine gösterilen misafirperverlik için teşekkür ederek,” Arabistanlı turizmci iş adamlarının bölgeye yapacağı yatırımlara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.”

Arap turist sayısını artırarak ikili ticaret ve turizm ilişkilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını belirten Vali Ersin Yazıcı,  “Önemli bir ülkeye gerçekleştirdiğimiz ziyarette üst düzey görüşmeler gerçekleştirdik, yatırımcılar için altın değerinde bilgiler edindik. Suudi Arabistan tarih ve kültür bakımından güçlü bağlara sahip olduğumuz, bölgede barış, istikrar ve ılımlılığı temsil eden dost ve kardeş bir ülke. Bölgede büyük pazarlara sahip olması jeostratejik önemini arttırıyor. ”dedi.

Vali Yazıcı, son dönemde Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Suudlu Arap turistler arasında oldukça popüler olduğunu, bu potansiyeli daha ileriye taşımak için yoğun tanıtım ve işbirliği faaliyetleri yürüttüklerini ifade etti.

Vali Ersin Yazıcı, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Ticaret ve turizm potansiyelimizi daha iyi nasıl kullanırız onu görüşmek için bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz.   Hem kentimizin hem de bölgemizin dünyaya daha fazla açılması için çalışıyoruz. Bu yolda Suudi Arabistan’da pek çok konuda işbirliği yapabileceğimize inanıyorum. Biz karşılıklı olarak hem daha çok ticaret yapmak hem de Bölgemize daha çok Arap yatırımcı çekmek istiyoruz. Arabistan da bu açıdan çok önemli bir durak. “dedi.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ