Geçtiğimiz Kasım ayında Çayeli Bakır İşletmeleri’nde madenlerdeki riskler ve bunların yönetimi konusunda firmadan eğitim alan AKUT ekibi adına Nasuh Mahruki, Çayeli Bakır Genel Müdürü’ne teşekkür etmek için nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarete Rize Valisi Ersin Yazıcı, AK Parti Istanbul milletvekili Dr. Ismail Safi ve Çayeli Kaymakamı Turgay Ünsal da katıldı.

Nasuh Mahruki ve 15 kişilik AKUT bölge heyeti, Çayeli Bakır’da gerçekleştirilen eğitimler için Çayeli Bakır yönetimine teşekkür ziyareti yaptı. İki hafta boyunca Çayeli Bakır İşletmeleri sahasında maden ve kapalı alanlarda arama kurtarma konusunda alınan eğitimin çok faydalı olduğunu ifade eden Nasuh Mahruki, Türkiye’nin ilk arama kurtarma ekibi olan AKUT’un yeraltı konusunda tecrübe eksikliğini bu eğitim sayesinde giderdiklerini, bundan sonra yeraltı kurtarmalarında da destek ekip olarak faaliyet gösterebileceklerini ileterek sunulan bu imkan için Genel Müdür Iain Anderson’a bir plaketle teşekkürlerini iletti.

“Türkiye’deki en yüksek güvenlikli madeninde bizim için bu eğitimi almak çok önemliydi” söyleriyle memnuniyetini vurgulayan Mahruki, benzer eğitim ve işbirliklerinin devam etmesi talebini firma yetkilileri ile paylaştı. Rize Valisi Sayın Yazıcı yasal zorunluluk olmamasına rağmen Çayeli Bakır’da bulunan 11 adet sığınma istasyonuna vurgu yaparak Çayeli Bakır İşletmeleri’nin örnek gösterilebilecek bir tesis olduğunu ifade etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ