Mustafa BAYRAK

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun yerel seçimlerden  sonraki bir yılını değerlendirdi.

Kendirli belediye başkanı Salih Uzun, Kendirli Belediyesi'nin üvey evlat muamelesi gördüğüne ve Kendirli'nin Saadet Partili belediye başkanı'na sahip olduğundan cezalandırıldığına vurgu yaparak belediyeler arasındaki kaynak dağılımının adaletsiz ve haksız bir şekilde yapıldığını söyledi.

Başarılı bir belediye olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Salih Uzun, “İkinci dönem olarak bir yılımızı iki gün sonra geride bırakacağız. Bu bir yıl içerisinde Kendirli Belediyesi olarak  2004 yılına kıyasla çok daha başarılı olduğumuzu objektif olarak baktığımızda görmekteyiz. Sizden istirhamımız bizi yakından takip edin. Rize’de gerçekten tutarsız ve adaletsiz bir dağılımın olduğunu görmekteyiz. Rize'de 21 tane belediye var,  Saadet Partisi'nin bir tane belediyesi var.” dedi.

Salih Uzun Belediyeler arası maddi dağılım tutarsız olduğun ve adaletsiz 6 Yıl Sonra Makam Aracına Kavuşan Başkan Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun belediyeler arasındaki kaynak dağılımının haksız ve adaletsiz dağıtıldığını, nüfus olarak kendileriyle eş değer  olan belediyelere daha fazla kaynak aktarıldığını belirterek, “Bu belediyelere baktığımız zaman gelir kaynağı noktasında yılbaşına kadar son beş ayda belediyelere 150 bin Tl yardım aktarımları oldu. Nüfus olarak Kendirli ile eşdeğer olan belediyelere 130 ile 150 bin Tl arası para aktarımları oldu, bu aktarımlardan Kendirli Belediyesi'ne 25 bin Tl aktarım yapıldı. Bu gerçekten adaletsiz ve haksız bir dağılımdır. Buna rağmen kendi imkânlarımızla hizmet için büyük mücadeleler vermekteyiz. Buna rağmen son bir yılda alt yapı hususunda takriben beş yüz metrelik bir alt yapı çalışması yaptık. Mutad çalışmalarımızda hiçbir aksama yapmadan büyük altyapı çalışmalarına girdik. Basınımıza bile duyurmadığımız, sadece halkımıza hizmet yapma  amaçlı bir makine aldık. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için Rize’ye dahi bizi getirmeyen makam aracıyla çalıştık. Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmeden makam aracı almayacağız demiştik, beş altı yıl sabrettik. Şimdi nasip oldu onu da değiştirme imkânımız oldu.” dedi.

 

Editör: HABER MERKEZİ