Rize Belediyesi'nin bünyesine kazandırmış olduğu 'Akıllı Vezne' sayesinde vatandaşlar su ve benzeri borçlarını daha kolay ödeme imkanı buluyor.

 

 Akıllı Vezne, vatandaşın ödemelerini nakit veya kredi kartıyla tahsilatına olanak veriyor, son kuruşuna kadar para üstü verebilme ve makbuz kesme özelliğiyle vatandaşın her türlü vezne işlemlerini yerine getirebilmenin yolunu açıyor.

Rize Belediyesi’nin bünyesine kazandırmış olduğu 'Akıllı Vezne' bir kurum veznesinin yaptığı tüm işlemlerin otomasyonunu sağlayarak yerine getirmekte, kurum içerisinde yapılan vezne işlerinin, kurum dışından yürütülebilmesi için vatandaşımıza alternatif olarak sunulmakta.

VATANDAŞLARA BÜYÜK KOLAYLIK

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, vatandaşlara daha kolay ve pratik hizmet verebilme adına bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Vatandaşlarımız yeni oluşturduğumuz 'Akıllı Vezne' sistemi ile Su Faturası, Emlak, ÇTV,  İlan Reklam, Taksitli Borçlar ve Su Kredi’si tahsilatlarını bu sistem sayesinde gerçekleştirebiliyor. Sistemimiz 7 gün 24 saat hizmet verebilme özelliği sahip olmakla birlikte ve kullanımı bir banka ATM'sinden daha kolaydır. Rize Belediyesi olarak vatandaşlarımızın işlemlerini hızlandıracak uygulamaları hizmete sokmaya devam edeceğiz” dedi.

GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI DA GÖRÜLEBİLİYOR

Akıllı vezne sistemi, kurum abone bilgi yönetim sistemi ile 'on-line' olarak çalışmakta, aboneler geçmiş dönemlere ait borçlarını ve tahakkuk eden cezai ödeme miktarlarını görebilmekte ve isteğe bağlı olarak ödeyebilmektedir.

Akıllı Vezne sistemi,  belediye hizmet binası girişinde şimdilik pilot uygulama olarak kullanılmakta, zaman içerisinde  şehrin muhtelif yerlerinde sistem çoğaltılarak vatandaşın kullanımına sunulacak.

Editör: HABER MERKEZİ