Rize Valiliği öncülüğünde, Ankara Rizeliler Derneği ev sahipliğinde, Rize Belediyesi, Rize Ticaret Borsası, Rize Ticaret ve Sanayi Odası, Çaykur ve Rize Kivi Birliği'nin destekleri ile bu yıl 6.sı düzenlenen “Rize Tanıtım Günleri”nin açılışı Ankara Kültür Merkezinde yapıldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Ak Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, Ak Parti Rize Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, Zonguldak Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan programın açılışında selamlama konuşması gerçekleştirdi.

6. Rize Günleri’nin açılışında konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Rize’nin yanı başındaki Artvin’de doğan biri olarak bu toplantıya, bu anlamlı etkinliğe bir misafir olarak değil ev sahibi olarak katıldığını ifade etti.

ÇELİK: “RİZE, ZOR BİR COĞRAFYADAN BAŞARILI HİKÂYELER YAZAN BİR İLDİR VE RİZE’DEN DEVLET ADAMLARI, DÜNYA LİDERLERİ ÇIKARDINIZ... “HELAL OLSUN SİZE, BİZİ MEMLEKET HAVALARINA GÖTÜRDÜNÜZ”

Rize, Artvin, Doğu Karadeniz’in zor bir coğrafya olduğunu sözlerine ekleyen Bakan Çelik, “Rize, zor bir coğrafyadan başarılı hikayeler yazan bir ildir ve Rize’den devlet adamları, dünya liderleri çıkardınız. Ne gibi hizmetler sunulduğunu, nasıl hizmet alındığını buradaki milletvekili arkadaşlarımız burada ifade ettiler. Bunlar devam edecek inşallah. Ben dernek başkanlarına ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Helal olsun size. Bizi memleket havalarına götürdünüz. Bizi Tulum’la buluşturuyorsunuz, bizi muhlamayla buluşturuyorsunuz. Yaylalar, şenlikler, bal, çay ne derseniz Rize’nin bütün güzelliklerini Ankara’ya taşıdınız” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise konuşmasında, “Rize’yi ve Rizeliyi tanıtmak  konusunda katkı sağlayan herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde buna benzer tanıtım fuarları yapılmaktadır. Sayın Valimiz ve diğer paydaşlarımızla birlikte tanıtım faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Bu noktada katkı koyan herkese içtenlikle teşekkürlerimi sunuyorum. Bu faaliyetler Rizelilerin birlik beraberlik içerisinde olmasını sağlamaktadır ve bundan sonraki faaliyetlere katılımın daha fazla olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslamoğlu açılış törenin yapmış olduğu konuşmada, “Rize günleri çok renkli bir kavuşma günleridir. Düzenlenen bu günlerde gurbette yaşayan hemşerilerimiz bir nebze de olsa içerlerindeki gurbet hasretini gideriyor. Rize Günleri Ankara’nın göbeğinde bizim sofralarımızın kurulduğu, müziklerimizin dinlendiği kısacası kültürümüzün tanıtıldığı bir gündür. Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz Rize Günleri tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda coşkulu geçecek. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından etkinliklere katkı sağlayanlara plaketler verildi ve kurdele kesilerek Rize Günleri başlatıldı.

Törenin ardından heyetle birlikte stantları gezen Bakan Çelik, Rize standına uğrayarak yöresel ikramlardan tattı. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Çelik, Rize yöneticileriyle birlikte bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Çayeli Standında Kaymakam Turgay Ünsal ve Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, Büyükköy Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu ve diğer ilgililer tarafından ağırlanan protokol üyelerine Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen tarafından hediye takdim edildi.  

Editör: HABER MERKEZİ