Rize'de uzun yıllardır gündemde olan ancak bir türlü hayata geçirilmesi için bürokratık engellerin aşılamadığı 5 yıldızlı otelin temeli atıldı.

   Rize Engindere mahallesi eski öğretmen evi arsası üzerinde inşaatına başlanan ve iş adamı Abdullah Temizel tarafından yapımına başlanan 5 yıldızlı otelin temeli atıldı.

   Temel atma törenine Temizel yönetim kurulu başkanı Abdullah Temizel, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Eski Gümrük ve ticaret bakanı Hayatı Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Osman Aşkın Bak, STK başkanları , Siyası partı il başkanları ile bürokratlar katıldı.

   Temel atma töreninde konuşan Temizel Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizel 44 bin metre kare kullanım alanında 250 oda ve 800 kişi kalabileceğini, otelde kongre salonları, sinema salonu ve bir çok birim olacağını söyleyerek” Turizm artık doğa, termal ve aşırı sıcak olmayan bölgelere kaymakta. Önümüzde ki yıllarda bu otel bile yetmeyecek, dileğim bu otel diğer otellerin harcı olur, 2014 yılında Dünya”da turizm gelirleri 1,4 trilyon dolardı, 1 milyar 250 bin insan sürekli hareket halinde,, otelimizin inşaatını 1 Haziran 2017 yılında tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

   Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı ise otelin Rize”de büyük bir boşluğu dolduracağını beirterek “ Bir yerde 5 yıldızlı otel”e ihtiyaç varsa demek ki orada gelişme var. Türkiye Dünya”da inşaat sektörüde Çin”den sonra ikinci sırada yer almakta. Hizmet sektöründe ise birinci sırada yer almakta. Ükemizde yüzde 9 oranında isdihtam sorunu var, bu tür hizmet sektörleri ile bu sorunu çözmek zorundayız” dedi.

    AK Parti Rize Miletvekili Hasan Karal ise Rize”de birlik ve beraberliğin eseri olarak 5 yıldızlı otelin temel atma töreninde buluştuklarını belirterek “ Karşımıza çıkan birçok engeli birlik ve beraberlik içinde çözdük, devlet olarak otel yapamazdık, özel teşebbüsleri devreye sokarak İlimize 5 yıldızlı bir ötel kazandırıyoruz. 10 yıl önce böyle bir girişimimiz Gündoğdu”da olmuştu, ancak halkın tepkisi üzerine otel yapımı 10 yıl geriledi” dedi.

    Konuşmaların ardından otel inşaatının temel atma törenine geçildi.

Editör: HABER MERKEZİ