Türkiye'de herkesin görmesi gereken 12 Mekan! Yurt dışından bile gelenler var! Türkiye'de herkesin görmesi gereken 12 Mekan! Yurt dışından bile gelenler var!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü ile birlikte, ülke genelinde sel, taşkın ve heyelan gibi doğal afetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bu protokol kapsamında, Devlet Su İşleri'nin kullanımına verilen 111 iş makinesi, sel ve taşkın afetlerine müdahalede kullanılacak. Bugün gerçekleştirilen devir teslim töreniyle ilk etapta 31 iş makinesi devredildi. Bu iş makineleri arasında yer alan ekskavatörlerin sayısının 816'ya yükseltilmesiyle birlikte, özellikle riskli bölgelerde daha etkin bir müdahale sağlanması hedefleniyor.

Özellikle Karadeniz Bölgesi'ndeki 13 ilde, sel ve taşkın riskini azaltma faaliyetlerine hızla başlanacak. Derelerin temizliği ve ıslahı gibi önleyici tedbirlerin yoğunlaştırılmasıyla, yağışlı dönemler öncesinde gerekli önlemlerin alınması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü imza töreninde yaptığı açıklamada, "Tedbirsiz tevekkül samimiyetin değil cehaletin alametidir." diyerek, protokolün önemine vurgu yaptı ve yeni iş makinelerinin kullanıma sunulmasıyla 2024 yılının daha sorunsuz geçeceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi