AK Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Burak Ak'ın sosyal medya hesabından paylaştığı video Rize'de Cumhur İttifakı partileri arasında karşılıklı cevaplaşmaya neden olmaya devam ediyor.

AK Partili Başkan Burak Ak, Rize'de Cumhur İttifakının paydaşı olan Milliyetçi Hareket Partisi'nin afişlerini hedef aldı.

Ak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'Bir oy Recep Tayyip Erdoğan'a, bir oy A partisi'ne' söylemine dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin AK Parti olduğunu hatırlattı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Burak Ak'ın paylaşımının ardından bir cevap da MHP'li Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'den geldi.

Başkan Çiftçi yaptığı açıklamada, Burak Ak'ın söyleminin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar verdiğini ifade etti.

22058896558

Çiftçi'nin açıklamasından satır başları:

"Bugün Cumhurbaşkanımıza oy isterken her parti tabanından istiyoruz. Yerelde bize oy veren farklı partili insanlara da dokunuyoruz. Bu riski alıyoruz ve altığımıza da pişman değiliz. Biz kendimizi de feda edecek olsak bile Cumhurbaşkanlığı konusunda tavrımız net."

"11 ay sonra olacak olan belediye başkanlığında kendimi bile riske atıyorken, kimse kusura bakmasın. Ben kendi seçmenimi karşıma alıyorum. Cumhurbaşkanını sanki garantiye almışsın da vekili kurtarmaya çalışıyorsun."

"Cumhurbaşkanını seçtikten sonra Rize'de bir tane MHP'li, BBP'li olsa ne olur. Sen neden rahatsız oluyorsun? A, B, C partisi diyor. İsimlerimizi zikretmek bile ona zor geliyor."

"Bu ittifakın diğer paydaşlarından milletvekili olsa, o milletvekili ile iş mi yapamayacaksınız. Bu açıklamalar çok üzücü. AK Parti'nin güzel seçim sloganları var; 'millet iradesi, milli irade...' Ben seçildiğimde millet iradesi olmuyor mu? Millet ne derse ona saygı göstermek zorundayız. Ben buradan sesleniyorum; Bir oy sayın Cumhurbaşkanımıza, evdeki diğer bütün oylarınızı MHP'ye istiyorum."

"Seçmeni neden korkutuyorsunuz. 'Diğer partilere oy verirsen şuraya gider' neden diyorsun. Bu söylem Cumhurbaşkanına zarar veriyor. 'Ben kızacağım Cumhurbaşkanına da oy vermeyeceğim' diyenler oldu."

Haber: Ali Tüyloğlu