Rocky serisinin unutulmaz karakteri Apollo Creed'i canlandıran usta oyuncu Carl Weathers, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Sylvester Stallone'un efsanevi karakteri Rocky Balboa'nın rakibi ve dostu Apollo Creed'i canlandıran Weathers'ın ailesi, oyuncunun huzur içinde uykusunda vefat ettiğini duyurdu. Ünlü oyuncu, film, televizyon, sanat ve spor dünyasına kattığı değerlerle tanınan bir isimdi.

Acı haber, Weathers'ın ailesi tarafından 1 Şubat 2024 Perşembe günü yapılan açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "Carl Weathers'ın vefatını duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz. Carl, 76 yaşında uykusunda huzur içinde aramızdan ayrıldı. Olağanüstü bir hayat yaşayan, istisnai bir insan olan Carl, film, televizyon, sanat ve spor dünyasında bıraktığı mirasla unutulmaz bir iz bıraktı. Sevgili kardeşimiz, baba, büyükbaba, ortak ve arkadaşımızdı" ifadelerine yer verildi.

Weathers, Apollo Creed rolüyle sadece Rocky serisinin değil, aynı zamanda sinema tarihinde unutulmaz karakterler arasında yerini almıştı. Onun vefatı, sevenleri ve sanat dünyasında derin bir üzüntü yaratırken, Weathers'ın bıraktığı mirasın ise nesiller boyunca yaşayacağı kesindir.