6 ŞUBAT'TA NE OLDU?

120 bin kilometrekarelik alanda gerçekleşen depremler, 11 il, 124 ilçe, 6 bin 929 köy ve mahallede ağır yıkımlara neden olarak 14 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi.

Ülke genelinde 7 gün süreyle milli yas ilan edilirken, deprem bölgesinde ise OHAL kararı alındı.

Deprem sonrasında, tüm kamu kuruluşları, mahalli idareler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler seferber oldu. Bölgeye su, gıda, ilaç ve giyecek gibi yaşamsal malzemeler hızla gönderildi.

Depremlerde yıkılan 38 bin 901 binada arama kurtarma faaliyeti yürütüldü, ayrıca yaşam belirtileri olduğu tespit edilen 26 bin binada da benzer çalışmalar gerçekleştirildi

Bölgede müdahale çalışmaları kapsamında, uluslararası alanda 11 bin 488, arama kurtarma ekiplerinde 35 bin 250, güvenlik personeli olarak 142 bin olmak üzere toplamda 650 bin personel görev aldı.

Bölgede 350 çadır kent alanında 645 bin çadır, 414 konteyner kentte ise 215 bin 224 konteyner kuruldu.

6 ŞUBAT DEPREMİ SAAT KAÇTA OLDU, KAÇ DAKİKA SÜRDÜ?

Kandilli Rasathanesi, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Sismik dalgaların modelleme çalışmasında, 04:17'deki depremin 3 farklı şokla meydana geldiği ve olayın 80 saniyeden daha uzun sürdüğü tespit edilmiştir" ifadesini kullandı.

6 ŞUBAT DEPREMİ NEDENİYLE KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

6 Şubat depremi nedeniyle 53 bin 537 kişi öldü, 107 bin 213 kişi de yaralandı.

BURSA BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ?

Hatay ve Kahramanmaraş'ta bugün okullar tatil edildi.

'Asrın felkati' olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay ve Kahramanmaraş'ta eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin en yoğun etkisini hissettirdiği Hatay'da, felaketin yıl dönümünde eğitime bir gün ara verilmesine karar verildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, deprem felaketinin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek anma programları ve taziye ziyaretleri nedeniyle oluşabilecek yoğunluğa dikkat çekilerek, il genelindeki resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verileceği belirtildi.

Hatay Valiliği, konuyla ilgili yaptığı duyuruda büyük afetin birinci yıl dönümünde eğitim ve öğretime 1 günlük ara verildiğini bildirdi. Buna göre kentte bugün (6 Şubat) okullarda eğitim ve öğretim yapılmayacak.