Törende bir konuşma yapan Vali Mustafa Eldivan, genç polis adaylarının geleceği şekillendiren, donanımlı ve disiplinli bireyler olarak yetişmelerinin gururunu yaşadığını ifade etti.

Vali Eldivan, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, "Sevgili gençler, Sizler, ülkemizin güvenliği için gecesini gündüzüne katan, adaletin bekçisi olacak çağdaş polisler olarak yetiştirildiniz. Bu sorumluluğu omuzlarınıza alırken ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenin teminatı olacaksınız" dedi.

Türk Polis Teşkilatı'nın köklü geçmişi ve şerefli mücadeleleriyle dünyanın sayılı teşkilatlarından biri haline geldiğini vurgulayan Vali Eldivan, genç polis adaylarına büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti. Şehitlere ve gazilere minnet duygularını dile getiren Eldivan, "Bu bilinçle; Emniyet Teşkilatımızın köklü kurumsal kültürü doğrultusunda gerekli eğitimlerinizi aldınız ve polis olmaya hak kazandınız. Meslek hayatınız boyunca toplumun menfaatini şahsi menfaatlerinizin üzerinde tutup, görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Vali Eldivan, genç polis adaylarına hitaben, "Bu kutsal vazifeyi yerine getirirken bağlı olacağınız tek bir yer vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Bu anlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak gücünüzü mutlaka adaletten, hukuktan, haktan ve halktan alın" dedi.

Programın son bölümünde dereceye giren öğrencilere Vali Eldivan, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş ve Belediye Başkanı Pekmezci tarafından diploma ve hediyeler verildi. Mezun öğrencilerin yemin töreni ve kep atılmasıyla tören sona erdi.

Ak Parti Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş: "Geleceğimizin Teminatı Oldunuz"

Mezuniyet töreninde konuşan Ak Parti Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş, genç polis adaylarını tebrik ederek, "Geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği için önemli bir görev üstlenecek. Aldıkları eğitimle bu sorumluluğun altından kalkacaklarına inanıyorum" dedi.