Başkan Kaya, 23 Nisan Mesajı Yayınladı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Kaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ulusal egemenliğimizin, tam bağımsızlığımızın ve Cumhuriyeti'mizin güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümünü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz.”

“CUMHURİYETİ KORUYUP YÜCELTECEĞİZ”

“Kurtuluş Savaşımızın eşsiz önderi Mustafa Kemal Atatürk, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek milli mücadelenin kahramanlarıyla birlikte 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurmuştur. Türk milletinin iradesini temsil eden bu Yüce Meclis, Kurtuluş Savaşını kazanarak bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerini atmıştır. Bütün imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen ecdadımızın hayat verdiği ve bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve yüceltmek bütün yurttaşların görev ve sorumluluğu olmalıdır. Cumhuriyetimizi korumak, gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktarmak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef olarak koyduğu ‘muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak’ için birlik ve beraberlik içinde canla başla mücadele edeceğiz.”

“23 NİSAN’I KIVANÇ VE ONURLA KUTLAYACAĞIZ”

“Dünyada barışı, dostluğu ve kardeşliği çoğaltan, dünya çocuklarını din, ırk ve dil ayrımı gözetmeden aynı amaç etrafında birleştiren 23 Nisan'ı her yıl olduğu gibi; bu yıl da kıvanç ve onurla kutlayacağız. Ortahisar Belediyesi olarak geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın en önemli görevimiz ve sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.”

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BELEDİYEMİZİN BÜTÜN İMKANLARINI SEFERBER EDECEĞİZ”

“Güzel vatanımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan’ı sevinç ve coşku içinde kutlaması ve çocuklarımızın Büyük Atatürk’ün izinden giderek Cumhuriyetimizin değerlerini benimseyerek yetişmesi için Ortahisar Belediyemizin bütün imkânlarını seferber edeceğiz. Çocuklarımızın; okuyan, araştıran, eleştiren, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, çağın teknolojik gelişmelerine uyum sağlayabilen ve geleceğe güvenle bakabilen bireyler olabilmeleri için var gücümüzle çalışacağız.”

“Bu duygu ve düşüncelerle TBMM’nin kuruluşunun 104. yıldönümünde başta Büyük Atatürk olmak üzere milletimizin bağımsızlığı ve özgürlüğü için canını feda eden kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, bütün çocukların yüzünün güldüğü ve yaşama sevinciyle dolduğu bir Türkiye diliyorum.”

ORTAHİSAR BELEDİYE BASIN BİRİMİ

Trabzon'da park halindeki otomobil istinat duvarından düştü Trabzon'da park halindeki otomobil istinat duvarından düştü

Kaynak: HABER MERKEZİ