Çalıştay, 26 Aralık Perşembe günü saat 10.00'da İletişim Fakültesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek.

Çalıştayın Düzenleme Kurulu Başkanlığı'nı, İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aslıhan Zinderen üstlenirken, Düzenleme Kurulu Eş Başkanlığı'nı ise Doç. Dr. İbrahim Ethem Zinderen yapacak. Düzenleme Kurulu'nda yer alan diğer akademisyenler ise şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Besim Yıldırım, Prof. Dr. Hakan Temiztürk, Doç. Dr. Asiye Ata, Doç. Dr. Elif Küçük Durur, Doç. Dr. Gülhanım Karaoğlu, Arş. Gör. Aslı Köseoğlu ve Arş. Gör. Alper Çolak.

Çalıştay kapsamında, algoritmik gazeteciliğin güncel durumu, medya sektöründeki dijital dönüşüm, ve gazeteciliğin geleceği konularında çeşitli oturumlar düzenlenecek. İletişim Fakültesi öğretim görevlilerinin yanı sıra, pek çok uzmanın katılım sağlayacağı çalıştay, katılımcılara sektördeki yenilikleri ve geleceği değerlendirme fırsatı sunacak.

Çalıştay, medya ve iletişim alanında ilerleyen teknolojik gelişmelerin, gazetecilik pratiği üzerindeki etkilerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Algoritmik gazetecilik, yapay zeka, ve medya sektöründeki dijital dönüşüm gibi konularda bilgi paylaşımı ve fikir alışverişi yapılmasını hedefleyen etkinlik, 26 Aralık'ta başlayacak ve katılımcılara zengin bir program sunacak.