Aksaray, Türkiye'nin iç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehir ve burada yöresel lezzetlerin yanı sıra genel Türk mutfağından da birçok seçenek bulabilirsiniz. İşte Aksaray'da denenmesi gereken bazı lezzetler:
Aksaray Tava

  1. Testi Kebabı: Aksaray'ın en ünlü yemeği olan Testi Kebabı, et ve sebzelerin testi içinde pişirilmesiyle hazırlanan nefis bir kebap çeşididir.

  2. Fırın Kebabı: Taze tandır ekmeği ile servis edilen bu kebap çeşidi de Aksaray'da oldukça popülerdir.

  3. Aksaray Tava: Etin tavada kızartılarak servis edildiği bir yöresel lezzettir. Genellikle kuzu etiyle yapılır.

    Samsun'da "Sokak Hayvanlarına Güncel Bakış Paneli" düzenlendi Samsun'da "Sokak Hayvanlarına Güncel Bakış Paneli" düzenlendi
  4. Sac Arası: Sac üzerinde pişirilen et ve sebzelerin servis edildiği bir yemek çeşididir.

  5. Aksaray Mantısı: Türkiye'nin diğer bölgelerindeki mantı çeşitlerinden farklı olarak, Aksaray mantısı içerisinde ceviz bulundurur ve yoğurtla servis edilir.

  6. Tirit: Et suyuyla haşlanmış ekmek parçalarının üzerine yoğurt ve salça eklenerek yapılan geleneksel bir yemektir.

  7. Aksaray Tatlısı: Aksaray'a özgü bir tatlı çeşidi olan bu tatlı, irmik helvası şeklinde hazırlanır ve üzerine ceviz veya fıstık ile servis edilir.

  8. Güveç: Et veya sebzelerin güveç kaplarında pişirilip servis edildiği bir yemek çeşididir. Aksaray'da da oldukça yaygındır.

  9. Aksaray Çöreği: Yumurtalı hamurun içine peynir veya patates konularak yapılan bir çeşit börektir.

  10. Sarımsaklı Yoğurt: Aksaray mutfağında sıkça kullanılan sarımsaklı yoğurt, et yemeklerinin yanında sıklıkla tercih edilir.
    Aksaray Yemekleri Dolma Manti

Kaynak: Haber Merkezi