Gültekin ziyarette yüce'ye yabani otlara karşı bir kısım üreticiler tarafından kullanılan Herbisit ilaçlarına karşı mücadelesinde kendisine verdiği desteğe teşekkür etti.

Çayeli ilçesinin, Çeşmeli köyünden olan Mahmut Gültekin; ”Tarım ilaçlarının bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı sonucunda insan ve çevre sağlığı olumsuz etkilenmektedir. Son yıllarda yaygınlaştığı görülen çaylıklarda yabanı otlara karşı kullanılan tarım ilaçları zehirli ve öldürücüdür. Tarım ve Köy işleri Bakanlığımız hazırlamış olduğu bilgilendirici talimatlarda hangi bitkide, hangi tarım ilacının kullanılacağını açıklamıştır. Bakanlık çay tarımında kullanılacak her hangi bir tarım ilacına izin vermemiştir. Ama bilinçsiz üreticilerimiz,”Bir ilaç zar, otlara atıyorsun, çay bahçelerini tertemiz yapıyor” diyerek kulaktan kulağa bu zehirin yayılmasına öncülük ediyorlar. Çay bahçelerimizin bu zehire ihtiyacı yoktur. Herbisit ilaçlar çay bitkimize, toprağımıza, topraktan yer altı sularımıza sızarak sularımıza, derelerimize, balıklarımıza, meyvelerimize, her çeşit gıdalarımıza zarar vererek sağlığımızı tehdit etmektedir. Çaykur Genel Müdürümüz Sayın Yüce’nin bu mücadelemde bana sağladığı bilgi ve desteğe teşekkür ederim.”diye konuştu.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce,” Dünya’da tarım ilacı içermeyen çayımızın bu özelliğini sonuna kadar koruyacağız. Bakanlığımız hangi bitkide, hangi tarım ilacının kullanılacağını belirtmiştir. Dünya ekolojik tarım sistemine geçiyor, bizlerde bu gelişmeleri yakından izleyip, hayata geçirecek çalışmalar içersinde kimyasallardan daima uzak duracağız. Doğacı topraklarımızda, doğal tarım ve doğal ürünler yetiştireceğiz.”dedi. 

Haber: Bayram Ali Kavalcı

 

Editör: HABER MERKEZİ