Dilek ASLAN

Çay işletmeleri genel müdürü Ekrem Yüce Sendikalar arasındaki sürtüşmeye katılmak istemediklerini söyleyerek” Bizi bu sürtüşmeye katmak isteyenler var. Ancak biz bunun dışındayız. Biz siyası değiliz veya yanlı değiliz. Sendikalar kendi mücadelesini verir beni ve üst kademeyi buna tabii etmesinler” dedi.

Çay işletmeleri genel müdürü Ekrem Yüce 160 trilyon tutan birinci sürgün bedellerinin iki bölüm halinde verileceğini söyleyerek” 2,5 ay içinde tümünü ödeyeceğiz, 24 Haziran da ödemeler başlayacak günde 5 trilyon ödeme yapacağız” dedi.

Çay işletmeleri genel müdürü Ekrem Yüce sendikalar arası sürtüşmelere girmeyeceklerini söyledi. Çay İşletmeleri Genel Müdürü Ekrem Yüce 3 aya tekabül eden birinci sürgün bedellerinin 23 Haziran tarihinde bankalara günlük 5 trilyon olarak aktarılacağını söyleyerek “Nisan-Mayıs ve Haziran ayına tekabül eden birinci sürgünde 220 bin ton yaş çay yaprağı aldık. 160 trilyon tutan ödememizi iki ye bölerek ödemelere başlıyoruz.  15 Temmuz ta ise budama bedellerini ödeyeceğiz. Ardından birinci sürgünün ikinci bölümüne başlayacağız. 2,5 aylık sürede budama ve ürün bedellerini ödemiş olacağız” dedi.

İkinci sürgün alımlarının bir hafta veya 10 gün içinde başlayabileceğini söyleyen Genel Müdür Ekrem Yüce” Kurum olarak hazırız. Bu yıl hedefimiz 613 bin ton yaş çay yaprağı almak. Organik çaya dönmemiz 20 yılı alır. Ancak tamamen yaşlanan çay bahçelerinin mutlak aşı suretiyle yenilenmesi gerek” dedi.

Sendikalar arasında ki rekabeti duyduğunu söyleyen Yüce” Beni ve yönetimimdeki insanları buna katmasınlar. Sendikalar arası savaşa biz katılamayız. Kurum olarak ta girmemiz doğru değil. Her iki sendika kendi savaşını veriyor. Ancak beni üzen Tek Gıda iş ile yaptığımız sözleşmeyi tek yönlü olarak yansıtmalarıdır. Burada işçimizin kaybı yoktur. Bunu sendika yöneticileri de bilmektedir” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ