İlyas GÜR

Tek Gıda İş Sendikası Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce hakkında Rize Cumhuriyet Başsavcılığı´na suç duyurusunda bulundu.

Tek Gıda İş Sendikası adına suç duyurusunda bulunan Avukat Mehmet Küçükmustafa, Rize Adliyesi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce´nin, Öz Gıda İş Sendikası´nın ÇAYKUR´da sendikalaşma girişiminde tarafsız kalmadığını iddia ederek, 'İşçilerin sendikalarını özgürce seçme hakları ellerinden alınmaya çalışılıyor. Kurumda görevli memurlar buna alet oluyor. Bizde Tek Gıda-İş Sendikası olarak ´Görevi Kötüye kullanmak ve Sendikalar Kanununa Muhalefet´ yaptığı gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuyoruz' dedi.

Tek Gıda İş Sendikası Rize Bölge Başkanı Naci Bayraktutan ise ÇAYKUR´un özelleştirilmeye çalışıldığını savunarak, 'Bunu da ilk olarak sendikayı ortadan aldırarak yapmak istiyorlar. İşçinin üreticinin sesini kısmak istiyorlar. Öz Gıda İş Sendikası´nın ÇAYKUR´da örgütlenme gibi bir niyeti yok. Sadece kuru çay piyasasını eline geçirmeye çalışan grubun sözcülüğünü yapıyorlar' dedi.

Suç duyurusunda bulunmadan önce her yolu denediklerini ifade eden Bayraktutan, 'Fakat bizi en son noktaya getirdiler. Bundan sonrasını Türk adaletine bırakıyoruz. Hukuka güvenimiz tam' diye konuştu.

Avukat Küçükmustafa daha sonra sendika üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 

Editör: HABER MERKEZİ