İkinci defa Çaykur Genel Müdürlüğüne atanan, DOKAP eski Başkanı Ekrem YÜCE, Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Ahmet Şark hocanın dualarıyla makam koltuğuna oturdu.

Çaykur’da ikinci defa Cumhurbaşkanı sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından, YK Başkanlığı ve Çaykur Genel Müdürlüğüne atanan, DOKAP eski Başkanı Ekrem YÜCE, İyidere ilçesi girişinde Çaykur İyidere Çay Fabrikası fabrika Müdür ve çalışanlarıyla, İyidere ilçe halkı, çok sayıda seveni ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen yüzlerce Çaykur Çay bayileri tarafından sevgi ve ilgiyle karşılandı.

İyidere’de toplanan çok sayıda vatandaşın çay ikramını içtikten sonra, bir hayli duygulanan Genel Müdürü YÜCE, kendisini Rize il sınırında karşılayan yüzlerce çay üreticilerine ve ÇAYKUR çay bayilerine hitaben kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başta Giresun ili olmak üzere, Giresun, Trabzon ve Rize’den gelen yüzlerce araç konvoyuyla, Çaykur Genel Müdürlüğü önüne gelen Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’yi burada Çaykur Genel Müdürü Vekili Yusuf Ziya Alim ve Çaykur Genel Müdürü Yardımcıları Süleyman Pınarbaş, Dr. Turgay Turna, Çaykur Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Çaykur Çay Fabrika Müdürleri, Çaykur’da çalışan yüzlerce işçi ve memurla, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, Öz Gıda İş Sendikası D. Karadeniz Başkanı Sultan Karadağ, Rize’de görev yapan STK Başkanları, Oda ve dernek temsilcileriyle birlikte yüzlerce Rize esnafı ve çok sayıda iş ve spor camiasıyla Rizeli çay üreticileri çiçekle karşıladılar.

Kendisini karşılayan yüzlerce kişiyle tek, tek görüşen ve hatırlarını sorarak teşekkür eden, Çaykur Genel Müdürü Ekrem YÜCE, kendisini karşılayan topluluğa hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi. Genel Müdür YÜCE, “1940'lı yıllarda başlayan çay nimeti serüveniyle çayın 4 ilde üretiminin yapıldığı ve sıvı olarak sudan sonra en çok tüketilen, tüm Türkiye'ye genelinde yarım asrı aşan süredir ikram edilen milli bir içeceğimizdir. İnşallah bundan böyle bu güzel evimizde hep birlikte dostça, kardeşçe, sevgi içinde, büyük bir çalışma gayreti içinde, büyük bir azimle bu güzel kurumumuzu, şehrimizi temsil eden ve şehrimizle adeta özdeşleşmiş olan ÇAYKUR’umuzu ve çayımızı tekrardan, hem Türkiye’mize hem de dünyamıza en güçlü marka ve değerimiz olarak birlikte taşımak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu başarıyı tekrar elde etme azmi ve gayretini göstereceğinize ve bunu severek yapacağınıza inanıyorum” dedi.

Konuşmasının bir bölümünde kendisini karşılayanlara hitaben önemli açıklamalarda bulunan Genel Müdürü YÜCE, Şehirlerin marka olabilmesi için üniversite, spor faaliyetleri ve ürünlere ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, 'Aydın şehri denince incir, Malatya şehri denilince kayısı, Giresun şehri denilince fındık, çayın başkenti denilince de akla Rize gelir. Şehrin markası olan çayı ve ÇAYKUR'u yıldız markaların üzerine çıkarmaya kararlıyız.' dedi.

Çin'in çayın anavatanı olarak tanındığını ifade eden, Genel Müdürü Yüce, 'Çayın doğduğu Çin'e çay satıncaya kadar çayımıza hizmetimiz artarak devam edecektir. Bizim hedefimiz ÇAYKUR’u bundan böylede hep bir adım daha ileriye başarıyla taşıyabilmektir.' diye konuştu.

Konuşmasının sonunda işçilere bir müjde ile geldiğini açıklayan, Genel Müdür Yüce, ÇAYKUR'da işçilerin 180 gün çalışabilmesi sözleşme şartı nedeniyle yaklaşık 6 bin 500 personelin çalışma süresinin dolacağını da kaydederek, sözlerini devamında şunları söyledi.

YÜCE, 'İşçilerimizin görevlerini yürütmeleri için ÇAYKUR olarak bin 500 adamaya (yıllık çalışma vizesi) ihtiyaç vardı. Bu konuda yapılan görüşmeler sonucunda bin 500 adamay Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından onaylandı. İşçilerimiz diğer işçi arkadaşlarla aynı seviyede çalışacak. Bu uygulama ile ÇAYKUR 11 milyon lira ek ödeme yapacak. İşçilerimiz ise bunun karşılığında ÇAYKUR'dan kurumunu sahiplenme ve destek adına bir yıllık kuru çayını peşin alacak. Bu da yaklaşık olarak 10 milyon liranın üzerinde bir satış gerçekleştiriyor.' şeklinde açıkladı.

Genel Müdür YÜCE, Rize il sınırı İyidere ilçesinden, Çaykur Genel Müdürlük binasına kadar kendisini karşılamaya gelen herkese sonsuz teşekkür ve dualarımı sunuyorum.” dedi. Daha sonra kendisidir karşılayan yüzlerce kişi ve Rize Basın mensupları tarafından makamına çıkan YÜCE makamına oturmadan önce kendisini karşılamaya gelen ve geçmişte memleketi Sakarya İl Müftülüğü yapan, emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ahmet Şark’ın yapmış olduğu duayla koltuğuna oturmuş oldu. HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI

 

 

Editör: HABER MERKEZİ