Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın talimatı ile Güneysu İlçesinde yapılan düzenlemelerde orta bölümde kalan son bina olarak göze çarpan Eski Belediye Hizmet Binası yıkımı yapıldı.

Rize`nin Güneysu ilçesinde Yeni Hükümet Konağı’nın yapılması ve hizmete girmesi’nin ardından tahliye edilen eski belediye binası belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıkım işlemi Güneysu`lu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yıkılan binanın oldukça sağlam olduğu dikkatlerden kaçmazken yıkım ekiplerinin hummalı çalışması sonucu kolon ve kirişlerin yıkımı zor da olsa gerçekleşti. Yıkım işleminden önce Eski Hizmet Binası’nın yıkımı hakkında görüşlerini dile getiren Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder; “Bugün tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. Uzun yıllar hizmet binası olarak kullandığımız binamızı tahliye ettikten sonra yıkımını gerçekleştireceğiz. İster istemez iyi, kötü birçok anıya ev sahipliği yapan hizmet binamız artık olmayacak ama daha iyi daha güzel anılarla anılacak yeni alanlarla Güneysululara hizmet verecek yerleri kullanıma açıyoruz. Kazasız belasız bir yıkımın olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Güneysu nun ilçe olmasının ardından Bina 1987 Yılında Mesut Yılmaz tarafından yaptırılmış ve hizmete açılmıştı. 24 yıllık bina Başbakan Erdoğan tarafından yıktırıldı.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ