Yaz Kuran Kurslarında eğitim ve öğretimin daha verimli hale gelmesi amacıyla Çayeli Kültür Merkezinden 5 gün süreyle İmam Hatip, Kuran Kursu Öğreticileri ve Müezzin Kayyımlara yönelik “Yaz Kuran Kursları Semineri” düzenlendi.

ıAçılış Din görevlisi Rahmi Çörtek’in okuduğu Kuranı Kerim ile başlandı. Daha sonra bir konuşma yapan ilçe Müftüsü Mehmet Ceylan; Yaz Kur'an Kurslarına Kurum olarak çok önem verdiklerini, Din görevlileri olarak asıl görevimizin toplumu inanç, ibadet ve ahlâk kuralları konusunda aydınlatmak olduğunu, Yaz Kuran Kurslarının da bu amaç doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Yaz Kurslarına gelen çocuklara sadece Kur'an’ı Kerim’in öğretilmediğini, bunun yanında İslam’ın temel prensiplerini, iyi insan, iyi vatandaş, iyi aile bireyi olmayı, kendisiyle, toplumuyla, Yüce Yaratanıyla, milletiyle barışık olmayı öğrettiklerini söyledi.

ıÜüSeminer de ile Müftüsü Mehmet Ceylan, Kur Sisteminin önemi ve uygulama ilkeleri, kur sistemine göre Kuranı Kerim öğretimi ve kullanılacak etkinlikler hakkında örnekler ve dokümanlar izlettirilerek açıklamalar yaptı.

Trabzon da Darıca Eğitim Merkezi’nde seminer gören din görevlileri Ali Rıza şişman, Yusuf Ziya Suiçmez ve Engin Akkuş, öğrendiklerini seminere katılanlarla paylaştı.

Yaz Kuran Kursları Seminerine Rize İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Hasan Arınç Yaz Kuran Kurslarında öğrencilerle nasıl iletişim kurulacağı, yaz kuran Kurslarının hedefleri, ergenlik psikolojisi ve örnek ders işleyişleri göstererek din görevlilerine bilgiler verdi.

Görüşlerini aldığımız din görevlileri İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu seminerin çok faydalı geçtiğini, var olan bilgilerini bu seminerle daha da geliştirdiklerini ve hizmete hazır olduklarını belirttiler.

Yaz Kuran Kursları 22 Haziran 21 Temmuz tarihleri arasında ve kur esasına göre gerçekleştirilecektir.

Editör: HABER MERKEZİ