Konuyla ilgili açıklama yapan Ekrem Yüce, yaş çay alımları ile ilgili hazırlıklarda son aşamaya geldiklerini belirtti. Yüce, 'ÇAYKUR bünyesinde bulunan 47 fabrikada hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. 1 Mayıs'ta fabrikalarımız yaş çay alımı için hazır hale gelecek. Bu tarihten itibaren yaş çayın olgunlaşması halinde alımlar başlayacak' dedi.

Yüce, dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olan çayın Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yaklaşık 1 milyon insanın geçim kaynağı olduğunu vurguladı. Yüce, 'Kalitesiz ürünün tüketici tarafından kabul görmeyeceğini bilmekteyiz. Kaliteye azami özen gösteriyoruz. Kalitenin başlangıç noktası fabrika değildir. Fabrika, gelen ürünü en iyi şekilde işlemeye dikkat eder. Nitelikli çay nitelikli yapraktan oluşur. Bu da nitelikli bakımdan geçer. Bu nedenle yaş çay üreticisinin ürünlerini en iyi şekilde gübrelemelerini, budamalarını ve hasadı evsafa uygun olarak yapmamalarını istiyoruz' diye konuştu.

Bölge insanının geleceğinin çayda olduğunu ifade eden Yüce, '200 binin üzerinde müstahsil ailemiz var. çay Doğu Karadeniz bölgesinin ekonomik olarak lokomotifidir. çayı ortadan kaldırdığımızda ekonomik hayatın tamamen çökeceğini görebilmek önemli bir gerçektir' diyerek sözlerini noktaladı.

 

Editör: HABER MERKEZİ