Rize'de yapılacak 3. Yeşilçay Yayla Festivali'nin sponsorları arasında ABD'li ekoloji derneğinin yer almasına, Hemşinliler, “Ermeni propagandası” yapılacağı gerekçesiyle karşı çıktı.

Rize Valisi Kasım Esen, yaptığı açıklamada, bazı sivil toplum kuruluşlarının bölge halkının tepkisini çeken faaliyetler içinde olabileceğini, ancak valilikçe Doğu Karadeniz'de Türk milli bütünlüğünü bozmaya hedefleyen her adımı yakından takip ettiklerini söyledi.

Gösterilecek sabır ve metanetin Türk milletinin karakter ve dirayeti, basiretinin göstergesi olacağını vurgulayan Esen, şunları söyledi: “Türk milli ruhu dışında başka bir ruhu canlandırma girişimleri, bu toprakların insan yapısı gereği sonuçsuz kalacaktır. Bu nedenle mahalli bazı farklılık ve özellikleri öne çıkartacak, toplumsal dayanışmayı bozacak hareketlerden uzak durmak gerekir. Bireysel olarak eylemde bulunarak devlet otoritesine duyulan güven zedelenmemeli, hukuk dışı yöntemlerden uzak durulmalıdır. Vatandaşların hukuk dışı yöntemlere başvurmalarının çoğalması, devlete güven duyulmaması anlamına gelir.”
 

Editör: HABER MERKEZİ