Bu tünelin aydınlatması, Başbakan'ın Rize gezilerine bağlı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize-İyidere tünelinden geçerken floresan lambaları beğenmeyince 'Kaldırıp yakışanı yapın' dedi. Ertesi gün floresanlar söküldü. Ancak yeni lambalar 'ihale'ye takılınca 20 gün karanlıkta kalan tünele eski floresanlar yeniden takıldı.

26 Ağustos'ta yapılan Dünya Rizeliler Günü etkinliklerine katılan Erdoğan, İyidere ilçesindeki Sarayköy-1 ve Sarayköy- 2 tünellerinin floresan lambayla aydınlatıldığını görünce yetkililere çıkıştı. Erdoğan, İyidere geçişinin müteahhidi Nihat Özdemir'e dönerek 'Tabii Nihat bey şu tünelden floresanlı aydınlatmayı bir an önce kaldırırsa,

O zaman çok daha güzel olacak. Bugün baktım mitingde birisi kartona yazmış, ben de mahcup oldum. Artık yakışanı yapalım' dedi. Bir gün sonra lambalar apar topar sökülürken tünel karanlığa gömüldü. Karayolları tarafından aydınlatma ihalesi açıldı. Yeni lambaların ancak 2008 sonuna yetişmesi bekleniyor.

'Başbakan gelirse yine sökeriz'
İhale uzayınca aydınlatması kalmayan tünele 20 gün sonra yeniden floresanlar takıldı. Karayolları 103. Şube Şefi Hakan Dahil, Başbakan Erdoğan'ın tekrar bölgeye gelip floresanları görme ihtimalini soran gazetecilere esprili bir şekilde, 'O zaman yine sökeceğiz mecburen' yanıtını verdi.

 

Editör: HABER MERKEZİ