Ak Parti Rize il heyeti Çayeli’nde ziyaretleri esnasında mahalle ve kö muhtarlarının sıkıntıları dinledi.

Ak Parti Rize Milletvekilleri Ali Bayramoğlu, Lüffi Çırakoğlu, Rize İl Başkanı Hasan Karal ve bazı il yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Çayeli’nde incelemelerde bulunan Ak parti heyeti mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü’nde gerçekleşen toplantıya ilçede bulanan 87 mahalle ve köy muhtarı davetli olmasına karşın hava şartlarının elverişli olmaması yüzünden katılım da az oldu.

Toplantıda bölgenin şuan itibari ile içerisinde bulunduğu durum hakkında muhtarlara bilgiler veren milletvekili Bayramoğlu, “Bütün Rize genelindeki meseleleri masaya yatırdık. Bir prensip kararı daha aldık. Biz nasıl buralara gelip sorunları dinlemeye anlamaya çalışıyorsak bunu takip eden 6 aylık dönem içerisinde de mutlak ve mutlaka il genel meclisi başkan ve üyeleri toplu olarak bütün ilçelerde bu toplantıları yapacak. 6 aylık dönem içinde ne olmuş, eksik bilgi ve dezenformasyonu nasıl ortadan kaldırırız, bu bilgilendirmeleri nasıl yaparız, yatırımları yerinde nasıl gözlemleriz diye bunu araştıracaklar. Bu toplantıların her birisine mutlaka o bölgenin belediye başkanı ve kaymakamı da katılacak.” dedi.

Bayramoğlu daha sonra sözü muhtarlara verdi. Çayeli Muhtarlar Derneği başkanı Mehmet Sarı yaptığı konuşmada, mahalli idareler seçimlerinin ardından yaklaşık 6 ay geçmesine karşın gözle görülür bir hizmet yapamadıklarını belirtti. Sarı, “muhtarlar derneğimiz kurulalı 4 ay olmasına karşın biz ilçemizde bir birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamı oluşturma gayesinde olmamıza karşın ilçede bulunan yerel yöneticilerden gereken desteği görememekteyiz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ