Faruk Özak, İskender Önal ile, Ankara'da bir süre önce dizinden menüsküs ameliyatı geçiren ve Rize'de valilik konağında dinlenen Hacımüftüoğlu'nu ziyaret ederek, ''geçmiş'' olsun dileğinde bulundu.

Özak, Hacımüftüoğlu ile eskiye dayanan dostluklarının olduğunu belirterek, en kısa sürede iyileşerek görevinin başına dönmesini diledi. 

Vali Hacımüftüoğlu ise, uzun süredir dizinde ağrı olduğunu, ancak yoğun işleri nedeniyle tedavi için fırsat bulamadığını belirterek, ''Ancak ağrılar artınca ameliyat olmama zorunlu hale geldi. Ankara'da geçirdiğim ameliyat sonrası bir süre dinlenmem gerekiyor. Sanıyorum 10 gün kadar daha dinlenmem gerekecek'' diye konuştu.

Uzun seredir ayağından rahatsızlık çektiğini söyleyen Rize valisi Seyfullah Hacimüftüoğlu “ 20 Yılı aşkın süredir ayağımda rahatsızlık var ve diz kapağımda menüsküs olduğunu biliyordum. Rize ye adanmadan filmlerini çektirdim ve atandıktan 2 ay sonra ameliyat olacaktım, bir türlü nasıp olmadı. Geceleri ağrı uyutmuyordu, sayın başbakanımız geldiğinde zor ayakta duruyordum ve kararı vererek ameliyatı oldum” dedi.

Rize valisi Somali de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmadıklarını söyleyerek” Yardım kampanyası düzenledik, camilerimizde bir günde 320 bin TL yardım toplandı. Yardım kampanyalarımızı Sivil Toplum kuruluşlarımız devam ettirmeli, keşke orada ki çocukları ve aileleri Türkiye ye alabilsek, eminim ki birçok aile onlara evlerini açacaktır. Türk halkı acıma duygusu fazla olan bir millettir ve orada yaşanan drama sessiz kalmayacaktır” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ