Rize Valisi Kasım Esen’in neden görevden alındığı yönünde tartışmalar sürerken, Esen’in Rize’deki görevi sırasında hiç bir vatandaşa siyasi davranmadığı gerçeği vardı.

Vali Esen Rize’yi ziyaret eden Bağımsız Milletvekili eski Başbakan Mesut Yılmaz’a MOBESE sistemini gezdirmiş ve Ankara ziyaretinde de Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek Rize ile ilgili konuşmuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan son kararname ile Rize’de iki yıl görev yapan Vali Kasım Esen’in Merkez Valiliği’ne atanması şehirde şaşkınlıkla karşılandı. 11 Ekim 2006 tarihinde çıkan kararname ile Kadıköy Kaymakamlığı’ndan Rize Valiliği görevine getirilen Esen, bu görevinde 2.5 yılı tamamlayamadan merkeze atandı.

 

Merkeze atanmasının şaşkınlığını yaşayan Rize Valisi Kasım Esen konuyla ilgili kendisine yöneltilen sorulara sadece, “Rize Valiliği’ne atanırken de haberim olmamıştı. Alınırken de haberim olmadı” şeklinde cevap verdi.

 

Vali Esen’in neden merkeze alındığı yönündeki söylentiler üzerine TAKA Gazetesinin yaptığı araştırmalarda ilginç detaylar ön plana çıktı.

Rize Valisi Kasım Esen’in eski Başbakan Mesut Yılmaz’ı Rize’yi ziyaretinde ağırlaması, yine Mesut Yılmaz’la birlikte MOBESE sistemini gezmesi dikkat çekmişti.

 

İddiaya göre Kasım Esen Ankara ziyaretinde Rize Milletvekillerini ziyaret ederken Mesut Yılmaz’ı da ayırmamış ve makamında Yılmaz’la baş başa görüşme yapmıştı. Bu detay yazarımız Osman Yazıcı’nın sütununda da yer almıştı.Ayrıca Kasım Esen’in okul önleri denetimi, cezaevine girişte kemerini çıkarması gibi konuların da Ankara tarafından hoş karşılanmadığı bilgilerine ulaşıldı.

 

TAKA

Editör: HABER MERKEZİ