Dilek ASLAN

Pazar ilçesi Kaymakamlık binasında, Vali Kasım Esen Başkanlığında Vali Yardımcısı Fuat Gürel, İlçe Kaymakamları ve Bazı Daire Amirlerinin katıldığı Rize İli Aylık Kaymakamlar toplantısında İlin Genel gidişatı değerlendirildi.

Vali Esen yaptığı genel değerlendirmede Rize İlinde Valiliğe bağlı, “tek adımda yatırım bürosu” oluşturulduğunu söyleyerek.” Bu büro, Vali Yardımcısına bağlı olarak, İl Planlama Müdürü ve Organize Sanayi Müdürü ile bir İlçe Kaymakamından oluşturulacaktır. Rize’ de yatırım yapmak isteyenler bu büro ile temasa geçecek ve bütün işlemleri Vali’nin gözetim ve yardımıyla hızla yürütülecektir. İkinci olarak ta “Sınıflara hayırseverlerin isimlerinin verilmesi” Hami okul kapsamında, Hami sınıf uygulaması başlatılmıştır. Bir yıl süreyle bir sınıfın masraflarını karşılayanlara bir yıl süreyle o sınıfa hayırseverin adı verilecektir” dedi.

Pazar Kaymakamlığının Pazar İlçesinde yaptığı Projeler ile ilgili Bir slâyt gösterisi yapıldı. Daha sonra Pazar Gıda Bankasının açılışını Rize Valisi Kasım Esen yaptı. Burada bir konuşma yapan Vali Kasım Esen Pazarlı İş adamlarına Gıda Bankasına Yaptıkları Katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi.  Buradan Mikro krediyle Yapılan bir kafeteryanın açılışı yapıldı.

Editör: HABER MERKEZİ