Dilek ASLAN

Rize Valisi Kasım Esen Beraberinde İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ile Rize-Erzurum İl sınırında devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.
 


10. Bölge Müdürlüğü Asfalt Formeni Osman Sağır yaptığı açıklamada “İspir İl Sınırından başlayarak Ovit Dağına Kadar olan mesafede 4 km. yolun asfaltlanmasını yapıyoruz. 15 gündür malzemeyi bölgeye 40km uzaklıktan götürüyoruz. Burada Makadam denen soğuğa karşı dayanıklı bir asfalt çeşidi kullanıyoruz. Diğer bölgelerde kullanılan asfaltın 5 kat fazlası kullanılıyor” dedi.

 İkizdere’de yaşayan İl Genel Meclis Üyesi Ensar Ekşi “ Ovit dağında kullanılması gereken asfalt budur. İl sınırından Erzurum tarafında böyle asfalt kullanılmaktadır. Rize Valisi Kasım Esen’e katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
 
 
 
Vali Kasım Esen, asfalt yapımı incelmesinde yaptığı konuşmada “İyidere- İkizdere (925/01)Devlet yolunun toplam uzunluğu 37 km olup 25–35 km arası 10km Emisyon asfalt yapıldı. İkizdere-Rize/Erzurum İl sınırı (Ovit)(925/02)Devlet yolunun toplam uzunluğu 44 km olup 15 km’si makadam asfalt yapılacaktır. Erzurum-Rize İl Sınırından başlayarak yapımı devam eden asfalt çalışmalarını yerinde incelemek için Ovit bölgesine geldik. Kış Şartlarına dayanıklı 3 katlı olan makadam denen asfalt kullanılmaktadır. Şuan 4 km yapılmakta olan asfalt Hava şartlarının iyi gitmesi ile İkizdere- Sivrikaya Köyü ile ovit dağı arasındaki 15–20 km yolunda aynı asfalt ile dökülmesi yapılacaktır” dedi.


Editör: HABER MERKEZİ