Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin (İİBF) öğretim elemanları ve idari kadrosunun katılımıyla her yıl düzenlediği geleneksel iftar programı Ağaran Şelalesi’nde gerçekleşti.

İİBF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza SAKLI’nın davetiyle gerçekleşen iftar programına, Fakültenin öğretim elemanları ve idari kadrosu ile birlikte, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Prof. Dr. Hasan EFE, Prof. Dr. Orhan KARSLI ve İİBF Dekanı Prof. Dr. Osman KARAMUSTAFA’da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 6-7 yıl kadar önce Ağaran Şelalesi’ni ziyaret ettiğini, geçen süre zarfında Şelale yöresinde önemli bir değişim gerçekleştiğini söyledi. Yağmurlu havaya rağmen 50 kadar katılımcının özel araçları ile geldiği Şelale yöresi ile ilgili tek sorunun, yolun iyileştirilmesi olduğu katılımcılar tarafından ifade edildi.

Çoğunluğunun ilk defa Ağaran Şelalesine geldiği misafirler, beklediklerinin çok üstünde bir güzellikle karşılaştıklarını ifade ettiler ve Metin SAKLI tarafından açılan Şelale Konak Çavuşun Yeri tesisinin mükemmel güzellikte bir tesis olduğunu da söylediler. Tesiste yapılan sunumu da beğenen misafirler, yemekten sonra çay içerek uzun süre sohbet etmeye devam ettiler.

Katılımcıların, Şelale’den başka ziyaret edilecek bir şey olup olmadığını sorması üzerine, Ali Rıza SAKLI tarafından kendilerine bilgi verildi. Şelaleye 300 metre mesafede 350 yaşında olduğu tahmin edilen Kart Kayın Ağacı’nın mevcut olduğunu belirten Saklı, bu ağaca giden patika yolun düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Yine Şelale’nin yukarıdan aşağıya ziyaret edildiğinde, aşağıdan bakıldığı kadar güzel olduğunu, aşağıdan görülen 65 metrelik kısmına karşılık, yukarıdan aşağıya gezilebilen 50 metrelik bir bölümünün daha olduğunu belirtti. Ancak havanın yağışlı olması sebebiyle bu geziler yapılamadı.

 

Editör: HABER MERKEZİ