Turkey Heliski Organizatörü ve Ayder Turizm Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Haşimoğlu konuyla ilgili yaptığı aşamada, Türkiye’ye geçen yıl Heliski için gelen sporcu sayısına bu yıl da ulaşılmasının büyük başarı olacağını söyledi. Dünyada nadir bölgelerde yapılan Heliski sporunun ülkemizde Kaçkar Dağı’nda yapıldığını kaydeden Haşimoğlu “Türkiye’de ilk kez 5 yıl önce başlayan etkinliklerde katılım her geçen yıl artmaktadır. Geçtiğimiz yıl büyük bölümü Avrupa ülkelerinden olmak üzere 300 sporcuyu Kaçkarlar’da ağırladık. Bilindiği gibi bu sporu yapan kişilerin büyük bölümü iş adamları. Sporun kişi başı haftalık ücreti 3 bin ile 9 bin Euro arasında değişiyor. Bu nedenle küresel ekonomik krizin ve domuz gribi salgınının bu yıl katılımı olumsuz etkilemesinden endişeleniyoruz” dedi.

Haşimoğlu, bu yıl Kaçkarlar’da Heliski etkinliklerinin 10 Ocak tarihinde başlayacağını belirterek, “Önümüzdeki hafta altyapı için çalışmalar başlayacak. Etkinlikleri ise 10 Ocak tarihinde başlanılarak Mart’ın son haftalarında sezonu tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Heliski ile Kaçkarlar’ın isminin dünyaya duyurulduğunu belirten Haşimoğlu “Elit sporcuların bölgemizde çektiği görüntüler 400’e yakın dünya kanalında yayınlanıyor. Bu yayınlar sayesinde Kaçkarlar’ın ismini 150’ye yakın ülkede tanıtma fırsatı bulduk” şeklinde konuştu. .

Dünyada, Kanada, Alaska, Kafkaslar ve Himalayalar’da yapılan Heliski sporu, ülkemizde ilk kez 2005 yılında Kaçkar Dağları’nda yapılmaya başlandı. Son yıllarda, Rize dağlarında popüler hale gelen Heliski, dünyanın en heyecanlı, adrenalini yüksek ve maceraperest doğa sporlarından biri olarak gösteriliyor.

Editör: HABER MERKEZİ