Mustafa BAYRAK

Tek gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türker yetki dosyalarının bilirkişiye verildiğini söyleyerek” Bu sezon işçi sendikasız kampanyaya girecek, ancak işçimizin takipçisi olacağız. Bu dönemde çay kur yetkililerini tarafsız olmaya çağırıyoruz” dedi.

Çalışma ve sosyal güvenlik eski bakanı Faruk Çelik dönemi kadar rezil bir dönem bakanlığın yaşamadığını söyleyen Türker, ”Biz bunu kendisine de söyledik. Çalışma bakanlığı umut kapısıydı, bakan Çelik döneminde en rezalet dönem yaşandı” dedi.

Tek gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türker Rize tek gıda iş sendikası salonunda işçilere yaptığı konuşmada hiç kimsenin umudunu yitirmemesini söyledi.

Türk iş genel sekreteri ve Tek gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türker Rize Tek gıda iş sendikası salonunda yaklaşık 200 dolayında işçiye ve işçi temsilcilerine yaptığı konuşmada ”Bilindiği gibi Öz gıda işe mahkemelik olduk. Yetkisi olmayan yerde yetki aldı. Şu an belgeler ve evraklar bilirkişiye teslim edildi. Geçmiş dönemi hepiniz hatırlarsınız, yoğun baskıya rağmen ayakta kaldık. O dönemde sayın bakan Faruk Çelik ile görüşmemizde üye sayımızın 9 bin in altına düşmesi Öz Gıda’nın da 5 binin üzerine çıkması halinde tüm sendikalardan istifa edeceğimi söyledim. Çalışma bakanlığı en berbat dönemini Faruk Çelik döneminde yaşadı.  Bu bakan döneminde herkesin dediği oldu bakanın dediği olmadı bunu kendisine de söyledim. Şimdi ise din işlerini Faruk Çelik e verdiler. Allah milletin yardımcısı olsun” dedi.

Türker konuşmasında “O zaman onlara söyledim, bakanlıklar, genel müdürlükler bittiği an nefesim ensenizde olacak. Genel müdür emekli oldu hemen savcılığa hakkında suç duyurusunda bulundum. Hak iş sendikası genel başkanı Salim Uslu için sahtekâr dedim, mahkemeye verin dedim. Ama cesaret edip mahkemeye veremediler. Verseler sahtekâr olduklarını ortaya çıkartacağım. Orman işçileri ile 36 ay sözleşme yaptılar. 51 ay prim kesmek istediler. Buna da biz karşı çıktık. Bunlar sahtekâr, işçinin hakkını yiyene Allah siz dedim çok mu dedim. Şimdi çay kur da ki 2 sahtekâra sesleniyorum. Sizinle birlikte gidip onları ensesinden tutup savcı karşısına çıkartacağım” dedi.

Tek Gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türker Çay kur da çalışan 9378 üyeleri olduğunu söyleyerek ” Onların 4227 üyesi var. Ancak onlar 7561 üyeleri olduğunu savunuyor. Sahte imzalarla, mezarda ki kişileri sayarak. Bunun tespiti yapılıyor. Mahkeme sürecini bekliyoruz. Bu sürede yeni çay kampanyası başlıyor. Çay kur u uyarıyorum. Bu sürede her hangi bir işçimiz başka yere sürülürse, başına bir hal gelirse bunun hesabını ağır sorarız. Şu an pirim kesintisi olmayacak. Ama işçimizin yanında her zaman olacağız. Çay kur un özelleşmesine asla izin vermeyeceği” dedi.

Türker, son olarak ise işsizliğin yüzde 23–24 lere dayandığını söyleyerek açlık sinirinin 900 TL ye kadar indiğini, Çay kur işçisinin 4–5 ay çalışarak yılı tamamladığını söyleyerek ”Hükümet bizi işsizlikle tehdit ediyor. Hiç kimse sesini çıkartamıyor. Hiçbir zaman zamlın zulmü ebedi sürmez” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ