Dilek ASLAN

Çaykur’ da çalışan Tek gıda iş sendikası üyelerine yönelik baskıları protesto etmek amacıyla Çaykur genel müdürlüğünün karşısında çadır kuran “sendikal haklar, özgürlük ve demokrasi nöbeti” için dün oturma eylemine başlayan Türk iş genel sekreteri ve Tek gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türkel, eylemin birinci gününde yüzlerce kişinin akınına uğradı.

Çay işletmeleri genel müdürlüğü önünde Çaykur işçilerine yapılan baskıları protesto etmek için oturma eylemine başlayan tek gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türkeli’n ilk gün kü ziyaretçileri Rize DP il başkanı, Çaykur eski genel müdürü Tuncer Ergüven, İP Rize il başkanı Metin Sına Kan, MHP Rize il başkanı Zeki Mayi, Rize Atatürkçü düşünce derneği yöneticileri, Rize DP milletvekili adayı Psikiyatrisi Dr.Zelkif Akgül, DP Güneysu ilçe başkanı Mevlüt AK, CHP Rize merkez ilçe yöneticileri, CHP Güneysu ilçe başkanı Mustafa Kambur Rize CHP il kadın komisyon üyeleri, Belediye iş sendikası Rize bölge başkanlığı yöneticileri, Tek gıda iş sendikası üyesi işçiler ile çok sayıda vatandaş destek ziyaretinde bulundu. Ziyaretçileri için günün anlamıyla ilgili anı defteri oluşturuldu. Ziyaretçiler günün önemiyle ilgili anı defterine notlar düştü.

Rize İşçi Partisi il başkanı Metin Sına Kan destek ziyareti esnasında yaptığı açıklamada “Çaykur genel müdürü Ekrem Yüce bütün zamanını öz gıda iş sendikasına ayırıyor. Diğer yandan fabrikalarda çay alımı yapılmıyor. Üretici perişan, Çay paraları ödenmiyor çayda kota üreticiyi perişan etti..Bütün bunlar yetmezmiş gibi Çaykur’ u özeleştirmek için tek gıda iş sendikasının varlığını yok etmek için bölgemize gönderilen siyasal güdümlü öz gıda iş sendikası gerçekdışı vaatlerle ve baskılarla tek gıda iş sendikası üyelerini sendikalarından istifaya zorlamaktır.Bütün bu baskıları protesto ediyor Tek gıda iş sendikasının yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.tek gıda Çaykur dur,Çaykur vatandır ”diye konuştu.Rize MHP il başkanı Zeki Mayi “Çaykur işçilerine yapılan baskıları protesto etmek için demokratik bir eyleme başlayan Sayın Türkel’i kutluyorum. Yaşanan baskıları asla kabul etmiyoruz. Bu eylem tüm ülkede yankı bulacağına ınanıyorum, kendilerine başarılar diliyorum “dedi.

Rize DP eski milletvekili adayı Dr.Zelkif Akgül “birlik ve dayanışma içerisinde olmak lazım. Baskılarla zulümle bu işler olmaz. Bu baskıları protesto etmek için bizde Sayın Türkel’ in bu eylemine destek verdik ve kendisine desteğimiz sürecektir” diye konuştu.

Demokrasi çadırında sabah saat 08 de oturma eylemine başlayan Mustafa Türkel akşam saat 21–00 dek oturma eylemini sürdürüyor. Türkel’i çok sayıda vatandaş çadırda ziyaret ederek destek veriyor.

Editör: HABER MERKEZİ