Rize Tek Gıda iş sendikası 1 Nolu şube kongresine katılan genel başkan Mustafa Türkel 2007 de başlayan hak arama mücadelesinin sonuna geldiklerini söyleyerek” Çalışma bakanlığı 4200 rakamını 9600 dan büyük saydı. 4 yıldır süren mahkeme sonunda haklı olduğumuz ortaya çıktı, rakip sendika Öz Gıda iş sendikası sahte evraklarla ölülerin dahi üyeliğini yaparak çoğunluğu ele almaya çalıştı. Buna onay veren eski genel müdür için sahtekâr dedim, davamız sürüyor ve sonunda gitti” dedi.

Tek Gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türkel son dönemlerde Öz gıda dan kendilerine 900 kişinin daha katıldığını söyleyerek” Şu an  üye sayımız 10260 dolayında diğerlerinin de katılımını bekliyoruz. Rize idare mahkemesinin verdiği karar a Öz gıda itiraz etti ve Ankara da görülmesini istedi, ancak 27 Haziran da ki davaya katılmadılar ve mahkeme artık katılmazsınızda 7 Temmuz da kararımı vereceğim dedi. Bu karardan sonra yetkiyi alacağız, son 4 yıldır yaşadığımız tüm bu olayları ve mahkeme kararlarını kitap haline getiriyoruz ve bu kitapları Üniversitelerimize, tüm STK lara ücretsiz dağıtacağız, Türkiye de adaletsizliğin örneğini göstereceğiz” dedi.

         TÜRK İŞ FIRSAT DEĞERLENDİREMEDİ

Seçim öncesinde Türk İş in Fırsatı değerlendiremediğini söyleyen Türkel “ Kamu iş sözleşmesi seçim öncesi görüşülebilirdi. Seçim öncelerinde siyasilerin eli biraz daha bol kepçe olur. Ancak Türk iş bunu beceremedi. Seçim sonrasına kaldı. Kamuda çalışanların 5 yıl önce aldıkları ücretlerle eş değerde ücret almaktalar ve alım güçleri yüzde 38 kayıp oranındı. Bu insanların hakları verilmeli. Siyası iktidardan Umutlumuzsunuz diye sorsanız HAYIR cevabini veririm” dedi.

           ŞAPKA ÇIKARTMAK LAZIM

12 Haziran seçimlerinde yüzde 50 oy alan siyası iktidara şapka çıkartmak lazım diyen Tek Gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türkel “ Halkın yüzde 50 si iktidardan yana oy kullandı. Yüzde 50 si ise destek vermedi. Hükümete şapka çıkartmak lazım. Sayın başbakan seçim sonrası balkon konuşmasında herkesi kucaklayacağını söyledi. Bu sözünü tutmaya davet ediyorum. Cezaevlerinden meclise giren insanlar hala cezaevlerinde, bu insanlar seçilmeden önce onlara yasak konmalıydı. Seçildiyseler bu insanlar yemin etmeli ve parlamentoda yerlerini almalılar. Bugün parlamentoda yaşanan olaylar Türkiye de hiçbir zaman yaşanmadı. Yüksek seçim kurulu daha önce Sebahat Tuncel için verdiği kararı geri aldı. Yargı verdiği kararı geri almaz,. Parlamentoda ki bu kriz çözülmeli, yanı başımızda orta doğuda yaşanan olaylar bizi ürkütüyor. Bu olayların ülkemize sıçraması kaçınılmazdır. Hükümetin bir an önce tedbir alması gerek, Çevre ülkelerde ki ayak sesleri Türkiye ye de sıçrayabilir. Ülkede huzur ve demokrasi istiyoruz” dedi.

     HIRZILLARA YER YOK

Tek gıda iş sendikası genel başkanı Mustafa Türkel sendikacılıkta yeni bir çağ açacaklarını söyleyerek” İçimizde ki hırsızlara izin vermeyeceğiz, Sendika bir rant kapısı olmaktan çıkacak. Her bölgeden aldığımız aidatları o bölgeye hizmet olarak aktaracağız. Seçilirim, seçilmem ancak sendikacılıkta dürüstlüğü ön plana çıkartacağım, içimizde ki rantçılara izin vermeyeceğim” dedi.

Tek Gıda iş sendikası salonunda yapılan 1 nolu şube 2 kongresinde tek aday olan Ziya Aksoy ve listesi için 132 delege oy kullandı. Kongrede divan başkanlığını Mecit Amuç, genel sekreterlikleri ise Recep Ali Çelik, Mustafa Akyürek, Behzat Nuhoğlu ve Fevzi Akyıldız yaptı. Tek listenin sunulduğu kongrede Ziya Aksoy yeniden başkanlığa seçildi. Aksoy konuşmasında 4 yıldır verilen mücadelenin sonuna geldiklerini söyleyerek” Çay ı yok etmek isteyen, sendikamızı bitirmeye çalışanlara birlikte cevap verdik. İktidar oyunlarını birlikte kırdık. Artık sayılı günler kaldı” dedi.

 
Editör: HABER MERKEZİ