Dilek ASLAN

TRT Rize’yi tüm dünyaya tanıtacak olan “TÜRKİYEDEN” adlı yeni bir belgesel çekimlerini tamamladı. Çekimler 28 Temmuz 2008 Pazartesi günü başlayıp 31 Temmuz 2008 Perşembe günü sona erecek ve bu yılın Eylül ayı içerisinde TRT’de yayınlanacak.


Programı İzmir TRT’den gelen Yönetmen Müjde Bektik, Kameraman İlhan Arga ve TRT’nin başarılı Spikeri Semra İğtaç ‘dan oluşan ekip çekti.
 


Rize’yi Tüm Dünyaya en iyi şekilde tanıtmak, Rize’nin Türk Turizminden hak ettiği payı almak için Rize Valiliği olarak Rize’ye gelen tüm televizyon ekiplerine Rize Valiliğince görevlendirilen bir yetkili ile Rize’nin çeşitli yerlerinde çekim yapmalarına yardımcı olundu.
 


Bu çekimlerde İlk olarak İyidere pileki mağarası çekildi. Ardından Ziraat çay bahçesinde Çayın gelişimi, laboratuar incelemeleri, çay bahçeleri, Rize’de yapılan ilk kivi bahçelerinin çekimi yapıldı. Çamlıhemşin ilçesinde bulunan zil kalesinde çekimler yapıldı, buradan Ayder yaylasına geçildi. TRT çekim ekibinin hayran kaldığı Ayder yaylasında geniş bir çekim yapıldı. Fırtına deresindeki Rafting yarışması, Kara kovan petekleri, Tarihi kemer köprüleri, Yöresel yemekleri, Yöresel mimari örneklerini çeken ekip Çay toplayan insan görüntülerini de alarak Rize’ye döndüler. İkizdere İlçesinin doğal güzelliklerinden görüntüler alan ekip Anzer yaylasındaki çiçeklerin görüntülerine hayran kaldılar.
 


TRT ekibi Rize Merkez şehir içi görüntüleri, Rize Kalesinden görüntü, Dağ başından görüntü, kivi bahçelerinden görüntü, Rize Belediye başkanı Halil Bakırcı’nın Güzel köy’deki evinde çekimleri tamamlayarak ilimizden ayrıldı.
 
 
Editör: HABER MERKEZİ