Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora Rize’deki akrabalarını ziyaret ederek “Geçmişe Takılıp Kalmakla Büyüyemeyiz. İki Tane Komşu İliz, Biriz, Beraberiz” dedi.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora akraba ziyaretlerinde bulunmak amacıyla Çayeli ve Pazar’daydı. Trabzonspor ve Rizespor taraftarları arasında yaşanan sorunlar hakkında da açıklamalarda bulunan Salih Cora; “Latifoğlu ailesinin bir ferdi olarak Rize’mizde bulunan akrabalarımızı ziyaret maksadıyla burada bulunuyorum. Beni ve ailemi kardeş samimiyetinde ağırlayan akrabalarıma yürekten teşekkür ediyorum. Öncelikle şunu net olarak ifade etmeliyim ki, Trabzonspor ile Rizespor kardeştir. İnşallah bu kardeşliği daha da yukarılara taşımak istiyoruz. Rizespor 2017 yılında küme düştüğünde hepimiz üzüldük. Açıkçası son maçta Trabzonspor'un daha fazla fedakârlık yapmasını bizler de beklerdik. Maalesef böyle bir fedakârlık göremedik. Rizespor'un da işi son maça bırakabileceği tahmin edilmediği için Trabzonsporlu futbolcular tatil havasındaydılar. Meydana gelen sonuç bizim içinde üzücü oldu. Rize’yi çok seven ve burada akrabaları olan bir Trabzonlu ve bir Trabzonsporlu olarak bu duruma çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.

Ama çok şükür Ç.Rizespor bir yıl aradan sonra daha güçlü bir şekilde bu sezon Süper Ligde mücadele ediyor. Ama şunu da ifade etmeliyim ki geçmişe takılıp kalmakla büyüyemeyiz. Birlik ve beraberliğimiz bu şekilde tesis edilmez. Geçmişten ders çıkararak, aynı hatalara tekrar düşmeyerek yolumuza birlik ve beraberlik içerisinde devam etmeliyiz. İki tane komşu iliz, biriz, beraberiz. Cenazelerimiz düğünlerimiz çoğu ortaktır. Aynı yolu aynı suyu kullanmaktayız. Dolayısıyla spor bir yere kadardır. Sportif faaliyetler dostluğumuzu, ilişkilerimizi etkilememelidir. 2017 yılında yaşanan olayın sadece o dönemin üzücü bir hatırası olarak değerlendirmek gerekir.

Bu tip olaylarda gerginliğin devam etmesi için çaba gösterenler kendi takımlarına zarar vereceği aşikârdır. Özellikle maç oynanırken takımlarını desteklemek yerine sahada olmayan bir takım aleyhine olumsuz sloganlar atmaktansa enerjilerini takımlarını desteklemek adına harcamaları çok yerinde bir davranış olur düşüncesindeyim” dedi.

Cora, bir dizi ziyaret ve akraba düğününe katıldıktan sonra şehirden ayrıldı.

 

Editör: HABER MERKEZİ