Hükümetin hazırladığı, kamuoyunda 'Torba Kanun Tasarısı' diye adlandırılan ve çalışma hayatında bir takım değişiklikler öngören yasa tasarısına tepkiler dinmiyor.

   Türk-İş Rize İl Temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası Rize Şube Başkanlığı 1 Nolu Şube Başkanı Ziya Aksoy, Torba Yasasıyla ilgili yaptığı açıklamada, 'hazırlanan yasa tasarısı çalışma hayatına be emek dünyasına vurulacak bir darbedir. Hükümetin mevcut tasarıda sakıncalı olan maddelerini geri çekmesi ve bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir' dedi.

    Aksoy açıklamasında, 'Biliyorsunuz bu Tasarı, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanmıştır ve TÜRK-İş’in ve diğer sosyal tarafların görüşüne başvurulmadan 29 Kasım 2010 tarihinde Meclis’e sunulmuştur. Sosyal Diyalog, ciddi bir iştir. Bir yandan sosyal diyalog diyip, diğer yandan dostlar alışverişte görsün hesabı ile işine geldiğinde bunu uygulayıp, işine geldiğinde uygulamamak kabul edilebilir bir durum değildir'.dedi.

         Düzenlemelerin Meclis komisyonlarında gerçekleşmediğini belirten Aksoy, 'Tasarı ile ilgili çekinceler Başbakanlık, ilgili bakanlıklar ve meclis komisyonlarına iletilmiş, çekinceler kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Bizler çekincelerimizin Meclis Komisyonlarında giderileceğini beklerken, maalesef bu da gerçekleşmemiştir. Meclis komisyonlarında sadece il özel idarelerinde çalışan işçilerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatlarına gönderilmesi hükmü çıkarılmış, bu işçilerin Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi hükme bağlanmış, ancak bunun dışındaki tüm sakıncalı hükümler varlığını korumuştur.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ