Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen programa Kaymakam Mehmet Aktaş, Belediye Başkanı Rıza Çakır başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Ticaret Odası Meclis Başkanı Vahit Yıldırım yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar ile davetlilere bilgiler verdi.

Daha söz alan Ticaret Odası Başkanı Güngör Sarıkaya Ticaret ve Sanayi, odamızı günün koşularına göre yeniden yapılandırarak, teknolojiyi ve iletişimi en şekilde kullanmak üyelerimiz ile daha verimli bir iletişimle onlara bilgi proje desteği sağlamak. Bu amacı gerçekleştirmek üyelerimize yakışır ve diğer sivil toplum örgütleri ile çalışmalarımızı yapabilmek için yeni bir ticaret odası hizmet binası kazandırmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Dedikten küresel krizin esnafa verdiği zararları hakkında bilgiler verdikten sonra bankaların tutumlarını eleştirdi.

Konuşmasının son bölümünde ise Eğitim fakültesinden bahsederek şunları söyledi:

İlçemizde bir eğitim fakültesi vardır. Bu fakültenin kurulmasında emeği eski başbakanlarımızdan Sayın Ahmet Mesut Yılmaz’a Rektörümüz Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Ancak fakültemiz alt yapı olarak şu anda yetersiz konumdadır. Eğitim fakültemiz Çayeli için bir şanstır. Bu oluşturmayı planladığımız güç birliği platformu ile fakültemizin sorunlarını daha güçlü bir şekilde çözeceğimiz kanısındayım. Şeklinde konuştu

On üç yıl Ticaret Odası Balkanı olarak görev yapan Ufukçay Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Fakültesi Dernek Başkanı Muhammet Sarı’da yaptığı konuşmada Ticaret Odası yeni yönetimine başarılar diledi. Eğitim Fakültesine daha çok sahip çıkılmasını gerektiği belirtti.

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır’da yaptığı konuşmada küresel krizin bir dünya gerçeği olduğunu bölgede özel sektör’e ait sanayi olmadığında işten çıkarmalar yaşanmadığını, emekli maaşlarının zamanında ödendiğini, çay parası ödemelerinin de yeri geldikçe yapıldığını bu etkenleri göz önde alarak krizden en az etkilenen bir yerde yaşandığı belirtti. Çekilen sıkıntıların bir nedeninde plansız olarak kullanılan banka kredileri olduğunu vurguladı. İlçede yaşayan nüfus ile faaliyet gösteren esnaflar arasında dengesizlik olduğunu 1970li yıllarda ilçenin nüfusunun çok olmasına rağmen esnafın günümüzün 5’te1 olduğunu vurguladı.

Bazı alanlarda ilçenin ciddi derecede pahalı olduğunu ve vatandaşların zaman zaman çevre ilçelere il merkezine ve özellikle Trabzon’a alışveriş yapmak için gidiyorsa esnaf olarak sizler belediye başkanı olarak bizler bazı şeyleri düşünmeliyiz şeklide konuştu. Ayrıca Eğitim Fakültesi’nin geliştirilmesi ile ilgili bilgiler vererek. Fakültede okuyan öğrencilere sahip çıkılması gerektiğine işaret etti. 

Programda son konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş, Eğitim Fakültesinin geliştirilmesi için herkesin üstüne düşen görevi yaptığını ve kamulaştırma için 5 milyon TL nin kaynağın DPT’de karar aşamasında olduğunu bir aksilik çıkmasa bu sorunun kısa bir zamanda çözüme kavuşacağını belirtti. 

Programda daha sonra 1994–1999 yıllarında arasında Ticaret ve Sanayi Odasında görev yapan yönetim kurulu ve meclis üyelerine plaketleri verildi.

 

 

 

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ