Dilek ASLAN

Hocaoğlu, yaptığı açıklamada, Rize'nin kış turizminden hak ettiği payı alabilmesi için çalıştıklarını belirtti. 


Özellikle Türkiye'nin sayılı turizm merkezleri arasında yer alan Çamlıhemşin İlçesi'ne bağlı Ayder Yaylası'nda çeşitli turizm yatırımları planladıklarını ifade eden Hocaoğlu, ''Rize'de kış aylarında termal turizme cevap verebilecek altyapıyı hazırladık. Termal turizm alanları içinde en önemlisi Ayder Yaylası'dır. Burası kaplıcaların 12 ay hizmet vermesi sayesinde kışın da cazibe merkezi haline gelmiştir'' dedi. 

Ayder Yaylası'nda 1600 metre uzunluğunda kayak pisti yapmayı planladıklarını ifade eden Hocaoğlu, şöyle konuştu: 

''Pistin yapılması planlanan yerde yürütülen fizibilite çalışmaları sonunda karın kayağa elverişli olduğu belirlendi. 2008 başında faaliyete geçeceğini düşündüğümüz kayak pistinin kış turizmine ciddi bir ivme kazandıracağına inanıyoruz. Bunun yanı sıra kar yürüyüşleri, kış sporu için destekleyici unsur olacaktır.'' 

Hocaoğlu, Rize'deki konaklama tesislerinde toplam 668 yatak bulunduğunu belirterek, ''Bu yatak kapasitesi ile artan turizm potansiyeline cevap veremeyiz. Kış ve kongre turizminden daha fazla pay almak istiyorsak konaklama tesisi sorununu çözmeli, yöre ekonomisinin lokomotifi olabilecek işletmeleri hayata geçirmeliyiz'' diye konuştu. 

Türkiye'de ilk kez geçen yıl Rize'de düzenlenen heliski (helikopterle kayak) etkinliğini bu yıl da sporcu sayısını artırarak sürdürmeyi planladıklarını söyleyen Hocaoğlu, bu spora İl Turizm Komisyonu'nca, doğal dengenin bozulmaması şartıyla izin verildiğini kaydetti.



Editör: HABER MERKEZİ