Çaykur Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada Temmuz ayı yaş çay bedellerinin ödenmesine sel ve  heyelan bölgesinde 5 Ekimde, diğer bölgelerde ise 18 Ekimde başlanacağı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: 26 Ağustos 2010 Perşembe günü bölgemizde yaşanan şiddetli yağışların neticesinde bir çok can kaybı ve  maddi zararlar meydana gelmişti. Bu elim hadisenin neticesinde devletimizin ilgili taraflarınca bu yaralar sarılmaya çalışılmış, yaşanan bu süreç içerisinde Çaykur da sosyal sorumluluğu gereği anılan bölge müstahsillerinin ve çalışanlarının menfaatleri için çalışmalar başlatmıştı. Bu doğrultuda ilk olarak heyelan bölgesi müstahsillerimizin Haziran ayı yaş çay ürün bedelleri tamamen ödenmiş, Temmuz ayı ödemeleri için de çalışmalar başlatılmıştı.

Tamamlanan bordro çalışmalarının ardından Gündoğdu ve Veliköy Çay Fabrikaları müstahsillerimizin Temmuz ayı yaş çay ürün bedelleri ödemelerine 05 Ekim 2010 Salı günü başlanacaktır. 

Ayrıca Çaykur olarak devam eden düzenli ödeme planlamamız doğrultusunda diğer müstahsillerimizin Temmuz ayı ürün bedelleri ödemelerine ise 18 Ekim 2010 Pazartesi gününden itibaren başlanılacaktır.

 

Editör: HABER MERKEZİ