MÜSİAD Gençlik Kurulu'nun organize ettiği, II. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'ne konuşmacı konuk olarak katılacak olan, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil Rize’de Vali Seyfullah Hacımüftüoğlunu ziyaret etti.

Ziyarette İl Genel Meclis Başkanı Rahmi Metin, MÜSİAD Şube Başkanı Cem Temizel, Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız, MÜSİAD Şube Başkan Yardımcıları Recep Taylan, Mahmut Dabak ve Rize Belediye Meclis üyesi İbrahim Türüt katıldılar.

Ziyaretteki konuşmasında Kotil, Kurum hakkında verdiği bilgiler sonrasında; Şehrimizin havası, suyu, fiziki durumu çok güzel ve avantajlı durumdadır. Eğitim marka olamaması için hiçbir sebep göremiyorum. Konuşmalarının devamında “Avustralya eğitimden yılda 20 milyar dolar gelir elde etmektedir. Ülkemiz genç bir nüfusa sahip ve Türkiye yaşlı Avrupayı eğitebilir. Bunun içinde Rize’yi eğitimde marka şehir yaparak önemli bir eğitim şehri olması için çaba gösterilmelidir” dedi. 

Temel Kotil’in ziyaretlerinden memnun olduklarını belirten Vali Hacımüftüoğlu, 'THY’nın Bosna Havayolları’nı satın aldığını öğrenmiş bulunmaktayım ve Türk Hava Yolları'ndaki üstün başarısından ötürü görevinde kendisine başarılar diliyorum.' dedi.

Ziyaret sonrası Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’na THY’nin simgesi olan maket uçak hediye etti.

 

Editör: HABER MERKEZİ